Лекція: "Людина в пошуках смислу"

Культурна асоціація "Новий Акрополь" запрошує відвідати події, що проводитимуться в рамках Тижня філософії. Зокрема, 15 листопада відбудеться лекція "Людина в пошуках смислу".

"Не до успіху прагни, а до того, щоб твоє життя мало смисл" (Альберт Ейнштейн).

Ми постійно перебуваємо у пошуках смислу — смислу життя, зазвичай. Досить часто нам здається, що життя втрачає смисл — коли за вікном хмариться небо, коли сваримось із близькими людьми, коли роботи "під зав’язку", а "відпустка у жовтні, а там і зима" і ще у тисячах і тисячах випадків. Безперечно, кожен проходив і міцніші випробування, але факт залишається фактом — відчуття втрати смислу завжди однаково нестерпне — яким би серйозним чи несерйозним був його привід.

Однак всім нам знайомі й інші ситуації — коли смисл з’являється "нізвідки" — коли випадкова усмішка незнайомої людини творить диво, і таємничий "смисл" раптом виявляється. "Смисл" парадоксальний — він з’являється, коли його не шукаєш, і постійно вислизає, коли його переслідуєш. І все ж пошуки смислу так само невід’ємні від життя людини, як і саме життя, бо втрачаючи смисл, життя втрачає "людський" вимір. Вчення про цінності і смисли — набуток уже ХІХ століття, але пошуки смислу значно давніші, і мова йде не лише про смисл життя, але і смисл смерті, кохання, страждання і надії.

Тиждень філософії – низка заходів з нагоди святкування Всесвітнього дня філософії, а також 20-ї річниці діяльності Філософської школи "Новий Акрополь" в Україні. Тиждень проводиться в рамках проекту "Людина в пошуках смислу".

ВІДЕО ДНЯ

Всесвітній день філософії (Міжнародний день філософії) – щорічне свято, започатковане з ініціативи ЮНЕСКО, яке проводиться щороку в третій четвер листопада з метою поширення філософського способу мислення і життя. Центри "Нового Акрополя" у більш ніж п’ятдесяти країнах світу щороку беруть участь у заходах ЮНЕСКО та організовують власні програми до Всесвітнього дня філософії.

Довідки за тел.: +380 (44) 501 01 35, [email protected].

Місце:
Культурний центр "Новий Акрополь"

Лектори:
Без лектора

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні