Зустріч з білоруським художником Андреєм Дурейком

15 листопада о 16:00 у Фундації Центр Сучасного Мистецтва відбудеться зустріч із художником Андреєм Дурейком. З точки зору художника, який водночас присутній в білоруському контексті та поза ним, Андрей Дурейко презентує своє бачення характерних рис і особливостей актуальних процесів у сучасному білоруському мистецтві – не стилістичні приналежності, а тенденції та теми.

Сьогоднішня ситуація в білоруському сучасному мистецтві характерна тим, що впродовж останніх десятиліть значна частина молодих білоруських художників з низки соціальних і культурних причин поїхала з Білорусі та зараз працює і мешкає за кордоном. Більшість із цих художників виявились успішно інтегрованими в західноєвропейську систему сучасного мистецтва: їх більше знають і виставляють у західному, аніж в білоруському художньому контексті.

Понад 40 імен по обидва боки білоруського кордону і десяток тенденцій, а також роздуми щодо загального стану білоруської художньої культури представить Дурейко на презентації у Києві.

Андрей Дурейко – художник, який закінчив Білоруську, а згодом – Дюссельдорфську академію мистецтв. Нині він мешкає в Німеччині й, зокрема, займається систематизацією матеріалів про творчість білоруських художників, які працюють за кордонами Білорусі.

Презентація та дискусія відбудуться російською мовою. Зустріч відбудеться в новому офісі Фундації ЦСМ за адресою вул. Фрунзе 14-18, 2 під’їзд, 2 поверх, оф. 18. Реєстрація - за мейлом [email protected] або телефоном +380 (44) 501 94 61 у координатора проектів Людмили Скринникової.

ВІДЕО ДНЯ

Місце:
Фундація "Центр сучасного мистецтва"

Лектори:
Дурейко Андрей

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні