Кінопоказ: "Злочинний елемент" Ларса Фон Трієра в рамках ретроспективи його робіт

Кіноклуб КПІ радий запросити вас на цікавий показ в незвичному місці! Цього разу ми не будемо обмежуватися малим залом ЦКМ, а подамося в найбільшу та найстаршу аудиторію КПІ – "Велику фізичну". Найкрасивіша аудиторія, справжній студентський амфітеатр, який наскрізь пронизаний духом дореволюційної царської буржуазії. Балкони, барельєфи, бюсти відомих учених, розкішна люстра та багато іншого нагадує про минулий розмах та надихає на сприйняття прекрасного. Тому цього разу і ми пропонуємо вам сісти за парти, за які вже більш ніж сто років сідають охочі до нового, та переглянути кіно.

Показувати ми будемо дебютну повнометражну стрічку одного з найвідоміших режисерів сучасності, відомого своєю ексцентричністю та бурхливим емоційним наповненням своїх робіт. улюбленця президентка канського кінофестивалю Жіль Жакоба, данського дебошира Ларса фон Трієра. Ми вирішили зробити ретроспективу цього кіномитця показавши найкращі його роботи.

Почнемо ми з першої не студентської повнометражної роботи, яка входить в "Європейську трилогію", стрічки "Злочинний елемент" 1984 року створення.

У Німеччині бродить серійний вбивця, який вбиває маленьких дівчаток, продавщиць лотерейних білетів. Для розслідування цієї справи викликають поліцейського Фішера, який ось уже 13 років живе в Каїрі та відвідує психотерапевта. Він є прихильником теорії свого наставника, згідно з якою, прослідкувавши по шляху злочинця і повторюючи його кроки, можна розгадати причини його злочинів та подальші дії, проникнути в суть злочину, чим він і займається. У цьому довгому шляху з ним буде траплятися багато дивних речей.

Трішки сюрреалістична картина, кольоровий фільм-нуар. Важко відірватися від екрану під час перегляду.

Чекаємо на вас у середу 16 листопада о 19:00 у "Великій фізичній" аудиторії за адресою: пр-т Перемоги, 37, 1 корпус.

ВІДЕО ДНЯ

Місце:
Велика фізична аудиторія 1-го копусу Київського політехнічного інституту

Лектори:
Марікуца Кирило

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні