Кінопоказ: "Якщо дерева падають: Історія "Звільнення Землі" Маршалла Каррі

Посольство США в Україні, компанія "Аврора Фільм" та Культурний центр "Кінотеатр "Київ" запрошують вас на Перший фестиваль американського незалежного кіно в Україні. Протягом фестивалю глядачі зможуть побачити найкращі американські незалежні фільми останніх років та унікальні документальні стрічки.

Зокрема, 19 листопада відбудеться показ документальної стрічки "Якщо дерева падають: Історія "Звільнення Землі" Маршалла Каррі.

У грудні 2005 року федеральні агенти заарештували Деніела Мак-Гована під час загальнонаціональної чистки радикальних екологів, які належали до Earth Liberation Front ("Фронту звільнення Землі" – ELF). Цю групу ФБР характеризує як "місцеву терористичну загрозу номер один". ELF, що протягом років діяв через окремі анонімні осередки, без будь-якого централізованого керівництва, почав влаштовувати підпали десятків бізнес-структур, винних у знищенні природи. З арештом Деніела і тринадцятьох інших активістів уряд розкрив найбільший осередок ELF в Америці, відповідальний за перші підпали в країні. Фільм розповідає історію злету й падіння осередку ELF, фокусуючись на трансформації й радикалізації одного з його членів, і ставить складні питання про рух на захист довкілля, активізм і наші підходи до визначення тероризму.

Фільм демонструється англійською мовою з українськими субтитрами. Показ відбудеться в залі "Сінематека" КЦ "Кінотеатр "Київ".

Офіційний сайт фестивалю: www.aiff.com.ua.

Місце:
Культурний центр "Кінотеатр "Київ"

Лектори:
Без лектора

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні