Дискусія "Україна занадто бідна для розвитку зеленої енергетики"

Фонд "Ефективне управління" разом із британською компанією Intelligence Squared запрошує на публічні дебати, присвячені питанню доцільності інвестування в розвиток зеленої енергетики в Україні.

Зелена енергетика базується на використанні енергії сонця, вітру, води, тепла землі, тобто всього того, що не є вичерпуваним ресурсом. У міру того, як запаси вуглецевого палива зменшуються, зелена енергетика все частіше обговорюється як найефективніша альтернатива традиційній енергетиці в майбутньому. Вона також є безпечною для оточуючого середовища, тому її розвитку приділяють все більше уваги.

Разом з тим, на сьогодні собівартість виробництва зеленої енергії є дуже високою. В Україні вартість "зеленої" електроенергії в середньому у 5 раз вище традиційної. Ця різниця на даний час субсидіюється за рахунок держаного бюджету. Наразі зелена енергетика становить менше 1% в енергобалансі країни, тому ці субсидії не впливають істотно на бюджет. Однак для забезпечення реальної диверсифікації енергоресурсів долю зеленої енергетики необхідно буде суттєво збільшити, що також призведе до зростання навантаження на бюджет.

Модератором дебатів виступить відомий український журналіст та телеведучий Мустафа Найєм.

Реєстрація на захід – за посиланням.

Місце:
Київський будинок учителя

Лектори:
Солженіцин Степан,Грімстон Малкольм,Радченко Віталій,МакКіббен Трейсі

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні