Пересувна виставка "+1°С. Кліматичні зміни мовою карикатуристів України і Швеції"

"Плюс 1°С" – міжнародний проект Шведського інституту, покликаний привернути увагу до проблеми кліматичних змін на планеті, розпочинає свій тур Україною.

Перша, виставкова, частина проекту основана на творах п’яти шведських та трьох спеціально запрошених українських карикатуристів. Усього на виставці буде презентовано 24 роботи, що ілюструють ставлення художників до проблеми погіршення екологічної ситуації на Землі.

Ініційована Шведським інститутом після Копенгагенської конференції щодо змін клімату (грудень 2009), виставка Facing the Climate (оригінальна назва мандрівного проекту) стала виразником активної позиції Швеції з питань зміни клімату та довкілля. Тоді 25 скандинавських карикатуристів представили свої влучні та тривожні рефлексії на цю тему. Тепер, подорожуючи світом, вона доповнюється роботами карикатуристів відповідної країни, щоразу отримуючи широкий резонанс серед глядачів. Починаючи з вересня 2010 року виставка побувала на Балканах, в Ісландії, Малайзії, Сирії, Латвії, Росії, а кількість її відвідувачів сягнула понад 40 тисяч.

Іншою складовою проекту є його освітня частина, що познайомить слухача з карикатурою як мистецтвом виразного метафоричного жесту, ідеального медіа для реагування на такі нагальні питання сучасності, якими є проблеми кліматичних змін.

Додаткова інформація за тел.:+380 (44) 221 40 49.

Місце:
Національний університет "Києво-Могилянська академія"

Лектори:
Без лектора

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні