Майстер-клас Магнуса Барда "Намалюй зміни: політична карикатура в Швеції"

Посольство Швеції в Україні та Шведський Інститут запрошують на майстер-клас Магнуса Барда "Намалюй зміни: політична карикатура в Швеції".

Магнус Бард – знаний шведський карикатурист, автор політичних карикатур у найбільшій ранковій газеті Швеції Dagens Nyheter, багатьох журнальних та книжкових ілюстрацій. Народився в 1955 році, мешкає у Валлентуні поблизу Стокгольма.

Під час зустрічі у Києві Магнус Бард розповість про свою роботу в жанрі політичної карикатури, про створення ілюстрацій до унікальної серії статей на тему кліматичних змін, опублікованих в газеті Dagens Nyheter, а також про загальні тенденції та особливості шведської карикатури.

Майстер-клас передбачає практичну складову, коли всі присутні матимуть можливість створити власні малюнки на важливу для них тему та подискутувати щодо місії карикатури в цілому.

"Коли я беруся за роботу, я завжди задаюсь питанням: "Чому ілюстрація?" Бо прагну, щоби мої рисунки несли щось більше, ніж зовнішню декоративність. Чи зможу я виявити сутність ілюстрованої ситуації? Подивитись на неї під іншим кутом? Візуалізувати мову? привернути увагу та спровокувати роздуми? Отже, я значно довше обдумую, ніж малюю".

Зустріч відбудеться в рамках виставки "Плюс 1°С. Кліматичні зміни мовою карикатуристів України і Швеції" (вул. Сковороди, 2, перший поверх Староакадемічного корпусу).

Кількість місць обмежена. Будь ласка, зареєструйтесь за електронною поштою [email protected] або телефоном +380 (44) 501 94 61 у координатора проектів Людмили Скринникової.

Місце:
Науково-дослідний центр візуальної культури при Національному університеті "Києво-Могилянська академія"

Лектори:
Бард Магнус

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні