Кінопоказ: "Дівочі обітниці" Філіпа Байона

15 – 21 грудня в Києві триватиме польсько-український мандрівний кінофестиваль "БО!".

Польсько-український мандрівний кінофестиваль – це ініціатива польських та українських кінематографістів, спрямована на активізацію наразі не надто активної співпраці між нашими країнами у галузі кіно, та на ширше ознайомлення глядачів обох країн з кінематографом сусідів. Започаткували фестиваль польська "Студія "Бо!" та українська кінокомпанія "Батискаф". Фестиваль має сприяння та підтримку від низки приватних, громадських та від державних структур обох країн. А часткове фінансування надав фестивалю Польський інститут кіномистецтва.

Оригінальна ідея фестивалю – у його мандрівному форматі, спрямованому на те, щоб якомога більша аудиторія побачила фільми своїх сусідів. Заходи відбуватимуться у різних містах, причому обов’язково частина фестивалю – у Польщі, частина – в Україні. Це сприятиме знайомству з кінематографом простих людей. Програма фестивалю складатиметься з усього розмаїття кінопродукції обох країн – від нових повнометражних картин, які щойно вийшли на екран, а також неігрових, короткометражних, студентських робіт до ретроспектив, кінохроніки, дитячого кіно тощо. Усі перегляди будуть доступні для звичайного глядача.

Відкриватиме фестиваль у Києві стрічка "Дівочі обітниці" режисера Філіпа Байона (2010, 100 хв.). Ця романтична комедія стала абсолютним хітом у Польщі, який переглянули понад мільон глядачів.

Фільм є адаптацією класичної комедії 1832 року польського драматурга Олександра Фредро. Дві дівчини Анелі та Клара вирішують ніколи не виходити заміж, адже, на їхню думку, усі чоловіки – нещирі та підступні. У той час двоє хлопців-гульвіс Альбін і Густав мають намір будь-що спокусити норовливих дівчат. Хто візьме гору в цьому протистоянні?

Показ відбудеться в залі "Кіноман". Забронювати квитки можна на сайті кінотеатру.

Місце:
Кінотеатр "Жовтень"

Лектори:
Без лектора

Вартість:
32-45 грн.

Реклама:

Головне сьогодні