Ретроспективний показ фільмів Владлена Кузнецова

З нагоди 80-річчя від дня народження заслуженого діяча мистецтв України, академіка Національної академії мистецтв, лауреата Ломоносовської премії та премії ім. Ф. Соболєва, кінодраматурга Владлена Кузнецова відбудеться ретроспективний показ його робіт.

4 грудя в Будинку кіно друзі, колеги, близькі тепло привітали Владлена Миколайовича Кузнецова з 80-літнім ювілеєм. Визначний сценарист, кінодраматург, публіцист працює в кіно півстоліття. В його послужному списку десятки фільмів, серед яких "Таємниця алмазу" (1963, Ломоносовська премія), "Людина і хліб" (1967, кілька фестивальних нагород), "Роздуми про сучасника" (1969), "Завтрашня земля" (1972, приз "Золотий голуб" МКФ у Лейпцигу), "Біосфера. Час усвідомлення" ((1975, головний приз фестивалю у Римі), "Суфлер" (1981, диплом МКФ у Ліллі), "Київська симфонія" (1982), "Табірний пил" (1990), "Повернення до отчого дому" (1999), док. серіал "Двадцятий вік" (1982-92) та інші.

Упродовж багатьох років Владлен Кузнецов працював секретарем правління та заступником голови Національної спілки кінематографістів України. Багато в чому завдяки його зусиллям було створено товариство "Меморіал", абсолютна більшість зібрань якого у перші роки існування відбувалися в Будинку кіно. Заслужений діяч мистецтва України, академік Національної академії мистецтв.

Програму показу можете дізнатися за контактами організатора.

Місце:
Будинок кіно

Лектори:
Без лектора

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні