Лекція: "Фобії, перетворені на мистецтво"

Культурний Проект запрошує на другу лекцію авторського курсу української художниці Алевтини Кахідзе "Жіноча автобіографія як пошук власної історії в мистецтві" на тему "Фобії, перетворені на мистецтво".

"Якщо не починається з особистого, не починається зовсім. Якщо на особистому і закінчується, закінчується все". Панчо Аргуельєс (2007).

Луїза Буржуа, Адріан Пайпер і Софі Каль – найяскравіші приклади трансформації (переплавлення) жіночих фобій на мистецтво. У своїх роботах Буржуа прагнула до розкуття, Пайпер – до справедливості, Каль – до ніжності.

Авторський курс "Жіноча автобіографія як пошук власної історії в мистецтві" у трьох лекціях розповість про постаті художниць в історії мистецтва, про їхній пошук себе, власної жіночності, тілесності, своєї ролі у мистецтві. Лекторка прослідковує, як особистий досвід та фобії перетворюються на мистецтво та відмінності між жіночим та чоловічим мистецтвом.

Курс охоплює такі вагомі постаті в історії світового мистецтва ХХ століття, як Валі Експорт, Кетті Бренделіус, Таня Остойніч, Катаржина Козира, Луіза Буржуа, Адріан Пайпер, Софі Каль, Тетяна Яблонська, Леся Хоменко, Лада Наконечна, Маріна Абрамовіч тощо. Аналізуючи біографії мисткинь, Алевтина Кахідзе посилається на власну:

“Рассказывая 3 истории под названием "Женская Автобиография", я буду приводить примеры из моих работ, а иначе, мне никто не поверит, что я могу составить такую автобиографию – история женщины-художницы изнутри…”

Курс триватиме 3 дні – з 16-го по 18-те грудня; початок лекцій: 16-го грудня – о 19:00, 17-го і 18-го грудня – о 17:00.

Вхід вільний. Реєстрація обов’язкова – листом на [email protected].

Місце:
М17 Центр сучасного мистецтва

Лектори:
Кахідзе Алевтина

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні