Лекція: "Діалог образотворчого мистецтва і архітектури. Баухаус і ВХУТЕМАС"

Культурний Проект запрошує на десяту лекцію курсу "Історія мистецтва ХХ століття" на тему "Діалог образотворчого мистецтва і архітектури. Баухаус і ВХУТЕМАС", що відбудеться у суботу, 17 грудня, о 13:00 в Центрі сучасного мистецтва М17. Лектор – Олена Боримська.

В архітектурно-стильовому дискурсі зараз нерідко можна почути таку думку, що Баухаус – місце, де народився дизайн. Головна думка, яка об’єднувала вчителів та учнів Баухаус – будівля повинна бути не тільки гарною, але і функціональною, а також мати мінімум прикрас. Засновники нового архітектурного руху ставили собі за мету задовольнити масові потреби населення, а промислові товари зробити привабливими, недорогими та максимально зручними. "Я прагну вигнати з декоративного мистецтва все, що його принижує, робить безглуздим; і замість старої символіки, що втратила будь-яку ефективність, я хочу ствердити нову і настільки ж нетлінну красу", — писав модерніст та один із засновників Баухаусу Анрі ван де Вельде.

На межі мистецтва і дизайну працював і московський ВХУТЕМАС, заснований 1920 року. Вуз на той час був менше знаний у світі, ніж Баухаус, але близький останньому за духом, масштабами й ідеологією функціональності.

Перше відвідування курсу є безкоштовним. Реєстрація – листом на [email protected].

Місце:
М17 Центр сучасного мистецтва

Лектори:
Боримська Олена

Вартість:
абонемент/150 грн.

Реклама:

Головне сьогодні