Гурт "Карбідо" та Юрій Андрухович у музично-мультимедійному проекті "Абсент"

Письменник Юрій Андрухович та польсько-швейцарський гурт "Карбідо" продовжують творчу співпрацю і 18 грудня представлять свій третій спільний альбом – "Абсент". Програма концерту є поєднанням поезії, музики та відеоарту.

Свою співпрацю з Кarbido Юрій Андрухович вважає однією з найщасливіших втілених мрій. Гурт Karbido – унікальний музичний сплав, у якому виразно домінують рокові і фрі-джазові елементи. Творчою фішкою колективу є створення музичного супроводу до експериментальних театральних спектаклів, кино- і анімаційних фільмів.

У складі Karbido – чотири блискучі інструменталісти:
Ігор Гавліковський (гітара);
Марек Отвіновський (бас);
Петер Конрадін Цумтор (ударні);
Томаш Сикора (електроніка).

"Абсент" – це третя частина своєрідної музично-поетичної трилогії, авторами та виконавцями якої є польсько-швейцарський гурт «Карбідо» і український письменник Юрій Андрухович. Попередніми частинами трилогії стали альбоми "Самогон" (польське видання – 2006, українське – 2008) та "Цинамон" (відповідно 2009 і 2010). Обидві ці роботи – як самі альбоми, так і їхні концертні втілення на сценах України та Польщі – стали помітним, широко дискутованим явищем сучасної незалежної культури.

Програма створюється за мотивами роману Юрія Андруховича "Перверзія". Творці "Абсенту" уявляють його як оригінальний, тривалістю від 60 до 80 хвилин, саундтрек до фільму, знятого невідомим режисером (самим Перфецьким?) за мотивами "Перверзії", але ніколи не реалізованим. Назва "Абсент" є, звичайно, метафоричною. Це – своєрідний парафраз на тему улюбленого напою всіх декадентів, що переламлюючись через "тексти Перфецького", несе в собі вістку про Полинову країну (Україна після Чорнобиля) та її болісну відсутність (англійське absinth взаємодіє тут із absent) у сучасній Європі.

Місце:
Національна музична академія України ім. Петра Чайковського

Лектори:
Без лектора

Вартість:
70 – 250 грн.

Реклама:

Головне сьогодні