Кінопоказ: Docudays UA Second Hand

Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA та Документальний кіноклуб Могилянської школи журналістики запрошують переглянути найкращі фільми восьмого фестивалю Docudays UA, що демонструватимуться 19 та 20 грудня в Медіацентрі Могилянської школи журналістики.

Програма 19 грудня:

18:00 "Прибульці з космосу", Альба Мора Рока / Мексика, Колумбія, Іспанія, США /2010 / 26’; Спеціальний приз від Регіонального представництва Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) у Білорусі, Молдові та Україні як "найкращий фільм, що висвітлює проблеми біженців".

Документальна стрічка "Прибульці з космосу" змальовує першу зустріч людей племені нукак маку з білими у 1988 році. "Ми дуже боялися білих людей, бо думали, що вони канібали", – каже Кірарі, старійшина племені. Останні з кочівників, виявлені в Південній Америці, нукак маку століттями кочували у тропічних лісах південної Колумбії. Але нині території Амазонії, де живе плем’я, охоплені війною з колумбійськими наркобаронами, тож нукак маку були змушені покинути свою землю. У фільмі показане зіткнення абсолютно різних світів: поселенці, місіонери, озброєні угруповання та колумбійські наркобарони.

18:30 "Дике місто Детройт", Флорен Тіллон / Франція / 2010 / 80’

ВІДЕО ДНЯ

Автомобільні заводи дали поштовх до швидкого зростання Детройта, зробивши його найрозвиненішим промисловим містом Сполучених Штатів. Але через зміни в американському суспільстві та демографічній ситуації багато десятиліть тому місто збезлюдніло... Міські джунглі заселили соколи, олені та койоти, перетворивши урбаністичний пейзаж на декорації дешевого фільму. Аж раптом сталося несподіване: молодь починає повертатися на руїни колишнього Детройта... Це що, нові першопрохідці? Чи, може, це спосіб заново відкрити Америку?

Місце:
Медіацентр Могилянської школи журналістики

Лектори:
Без лектора

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні