Лекція архітектора Хуліана Рестрепо "DosMilOnce. Рік роботи в Taller 301"

У рамках підготовки Міжнародного молодіжного архітектурного фестивалю CANactions 2012 29 грудня 2011 року в Архітектурному клубі відбудеться лекція переможця відкритого міжнародного архітектурного конкурсу "Благоустрій центральної частини Києва до Євро 2012 та на перспективу" Хуліана Рестрепо.

Цим заходом ММАФ СANactions продовжує порушувати актуальну на сьогоднішній день тему міжнародних архітектурних конкурсів. У рамках фестивалю протягом 2011 року вже відбулася низка дискусій, прес-конференцій та публічних заходів, у тому числі круглий стіл 22 грудня 2011 року на тему: "Наслідки відкритого міжнародного архітектурного конкурсу "Благоустрій центральної частини Києва до Євро 2012 та на перспективу" .

Архітектор Хуліан Рестрепо народився в Боготі, Колумбія (1984). У 2008 закінчив з відзнакою Університет Лос-Анд. Перед тим, як заснувати спільно з Пабло Фареро та Даніелем Азуеро у 2008 році власну архітектурну фірму Taller 301, працював у архітектурних бюро Daniel Bonilla Arquitectos (Колумбія), Osmond Lange Architects (Південно-Африканська Республіка), GRUPO OI (Венесуела). Він також є одним з засновників веб-сайту www.el-muro.org, де публікується інформація про архітектурні конкурси у Колумбії.

Під час роботи над різноманітними захоплюючими проектами, у тому числі пов’язаними з освітньою діяльністю, архітектори студії Taller 301 розширюють власний професійний досвід та приймають участь у конкурсах у Колумбії і у всьому світі. Їх також запрошують читати лекції у Панамській школі архітектури (Isthmus school of architecture). Їхні проектні роботи неодноразово отримували високі оцінки на конкурсах та публікувалися у різних міжнародних виданнях.

Зі слів засновників, їхній підхід до дизайну базується на безпосередньому контексті, що їх оточує Колумбія не може похвалитися багатими ресурсами, і це тільки один з багатьох факторів, про який треба дбати під час роботи над проектом. Щоб досягти максимального ефекту шляхом мінімальних засобів, важливій кожний жест.

Учасники заходу:
- Андрій Вавриш, представник замовник Конкурсу, заступник начальника ГУМА КМДА;
- Віктор Зотов, член робочої групи Конкурсу, головний архітектор АБ "Зотов и Ко";
- Ганна Бондар, координатор Конкурсу;
- Ксенія Дмитренко, дослідниця урбаністики / НАУКМА;
- Наталія Кондель-Пермінова, дослідниця в галузі містобудування, публіцистка.

Питання до дискусії:
- Практика проведення та участі у міжнародних архітектурних та містобудівних конкурсах;
- Обговорення проекту переможців.

Програма:
17:30 Реєстрація гостей
18:00 Привітання
18:15 –19:15 Лекція
19.15 – 20:00 Дискусія

Модератор: Олександр Акименко, співзасновник, координатор проекту Платформа.

Каталог проектів Конкурсу

Детальна інформація про Конкурс: www.competition-kievedge.com.

Звертаємось до вас із проханням підтвердити свою участь до електронною поштою [email protected]. Телефон для довідок +380 (67) 146 58 94 (Анастасія Пономарьова).

Місце:
Архітектурний клуб

Лектори:
Дмитренко Ксенія,Зотов Віктор,Вавриш Андрій,Акименко Олександр,Бондар Ганна,Рестрепо Хуліан,Кондель-Пермінова Наталія

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні