Міжнародний Джазовий Абонемент відкриває новий сезон з Квінтет Саскії Лару

19 лютого 2012 року о 19.00 у Великій залі оперної студії Київської національної музичної академії виступить найпопулярніша трубачка Європи Саскія Лару та її група "SASKIA LAROO QUINTET" за участю:

Saskia Laroo - труба, вокал

MC Phantom - вокал, реп

Willem Smid - барабани

Warren Byrd - рояль, вокал

Ark Ovrutski - бас

"Я хочу, щоб люди танцювали, коли я граю. Я не граю для нудних музичних критиків", - Саскія Лару.

"Європейська Леді Майлз" - так, на честь легендарного Майлза Девіса, цю чарівну блондинку вже давно називають у всьому музичному світі. Дівчина з трубою Саскія Лару – рідкісний діамант на джазовій сцені. Професіонал високого класу, музикант з багатим досвідом та неймовірно широкою палітрою мелодійних барв. Ці барви вона вміє змішувати у вишукані напівтона імпровізацією в самих різноманітних стилях, від латино до свінгу та ладового джазу.

У 25 років Лару отримала диплом "Conservatory of Alkmaar" та труба стала любов'ю всього її життя.

Цю любов визнали взаємною як публіка, так й самі колеги трубачки. Незабаром після початку кар'єри, про цю блондинку з Нідерландів серйозно почали говорити навіть на батьківщині джазу Wynton Marsalis, Toots Thielemans, Roy Hargrove и Teddy Edwards – великі музиканти, які визнали європейську артистку гідним партнером по сцені.

З другої половини 80-х Саскія Лару успішно гастролює. Вона бажаний гість на студіях звукозапису, одна з найбільш часто запрошуваних солісток у великих європейських біг-бендах.

Її "Salsa Caliente Band" - почесний гість багатьох фестивалів. У якості солістки "Caribbean Express" Саскію визнали кращою трубою Нідерландів. Лідерство в групі "The Caribbean Colours" - тільки зміцнило її лідерські позиції.

У 1994 році Саскія заснувала власну звукозаписуючу компанію "Лару Рекордс". На цьому бренді, в 1995 році вона й записала свій дебютний альбом. З тих пір світ почув вже 6 платівок Лару, кожна з яких занурює слухача в особливий світ. Світ, наповнений енергійною сальсою та хіп-хопом, фанком і реггі, блюзом та свінгом. Часом – одночасно! Оскільки Саскія одна з небагатьох артисток, котрим змішання всіх цих стилів вдається найбільш органічно.

Реклама:

Головне сьогодні