Лекція: "Відродження в Італії. Людина в центрі Всесвіту"

Культурний вроект запрошує на чотирнадцяту лекцію курсу "Історія світового класичного мистецтва", що відбудеться у понеділок, 23 січня, о 19:00 в Шоколадному будинку". Тема: "Відродження в Італії. Людина в центрі Всесвіту". Лектор – Наталя Романова.

З Ренесансом пов’язане глибоке відчуття нереальності. Спосіб мислення, що ніби відрізняв новітню європейську цивілізацію як від середньовічного християнського світу, так і від неєвропейських цивілізацій, наприклад, Ісламської, не мав ні ясного початку, ні певного кінця. Головним наслідком нового мислення стала дедалі більша переконаність, що людство здатне опанувати світ, у якому воно живе. Як наслідок повністю переосмислюється місце людини у філософії життя. Відродження оспівало і подарувало світу живий приклад того, що зветься "людським генієм" – це і сила переконань, і чистота намірів, і потужність, невпинність творчості, емоційність, знання у всіх сферах життя, що зливаючись, дають змогу побачити світ інакшим, відчути себе у ньому впевненішим.

Такими були митці Відродження – всебічно обізнаними й обдарованими, найпередовішими особистостями свого часу. Безсмертний Леонардо да Вінчі, титанічний Мікеланджело, міфічний Боттічеллі, небесний Рафаель, просторовий Тиціан, контрастний Караваджіо, математичний П’єро делла Франческа - універсальні люди, ідеали італійського Відродження, постаті, що найбільш чітко окреслили діапазон творчих пошуків епохи.

Перше відвідування курсу є безкоштовним. Реєстрація – листом на [email protected].

Місце:
Філія Київського музею російського мистецтва "Шоколадний будиночок"

Лектори:
Романова Наталія

Вартість:
абонемент/150 грн.

Реклама:

Головне сьогодні