Лекція: "Сальвадор Далі. Ілюзорна точність сприйняття"

Вища психологічна школа продовжує проект "Психологічний портрет". На заняттях у рамках цього проекту відбувається аналіз психологічних портретів видатних людей у контексті їхньої творчості.

Зустріч 5 лютого буде присвячена одному з найвидатніших сюрреалістів ХХ століття Сальвадору Далі, її тема – "Ілюзорна точність сприйняття".

Психоаналіз завжди орієнтований на прихований сенс. Мистецтво та процес художньої творчості незмінно залишалися предметами його дослідження. Зигмунд Фрейд писав, що зміст твору заворожує його куди більше, ніж його форма. Художник часто працює над технікою, формою, точністю відтворення. Великий психоаналітик у творіннях шукав самого творця, жадав відчинити двері до його снів, фантазій і уявлень про світ. Художник звертається до світу фантазій – дійсність не влаштовує його. Аналітична робота з текстом, картиною не віднімає емоційну насолоду. Навпаки, аналіз твору дає можливість занурюватися у світ художника глибше і сприймати його творіння гостріше. Художня творчість – особлива форма узагальненого відображення дійсності. Немає випадкових слів, квітів, символів, мотивів, асоціацій. Все породжує несвідоме людини.

Тривалість: 80 хвилин.

Місце:
Вища психологічна школа

Лектори:
Кушнерук Анна

Вартість:
100 грн.

Реклама:

Головне сьогодні