Відкриття виставки Ігоря Гусєва "Симулятор сніжності"

"М 17. Центр сучасного мистецтва" запрошує відвідати виставку Ігоря Гусєва "Симулятор сніжності", що триватиме з 7 по 29 лютого 2012 року. Відкриття виставки – 7 лютого о 19:00.

Одесит Ігор Гусєв – один з провідних українських художників. Одним з перших почав продаватися на "Сотбіс". З того часу жоден серйозний світовий аукціон, де представлений російсько-український ряд, не минає без Гусєва.

Але справа не тільки в аукціонах. М17 полюбив Гусєва за його живопис. Гусєв – для великого простору, для мрійників, здатних бачити міражі. Гроші грошима, а ти напиши, як Гусєв! Одна з глав московського концептуалізму Сергій Ануфрієв вважає його "титаном Ренесансу і авангарду, Колумбом і Магелланом нових епох". Тут Сергій Олександрович, звісно, поет, але сьогоднішній Гусєв ще і незвичайно (с)ніжний – див. крім картин авторський текст самого Гусєва. Це в кінці століття були настрої кінця, кінця століття, зараз нас винесло на початок – час спокушатися, час дивитися Гусєва. Подивіться на "Тандем" – чиста поезія, в поєднанні з гумором і даром передбачення – тандем, приречений на успіх.

Телеграфним пунктиром кілька смажених фактів з біографії Гусєва.

Першу картину продав у 1988 році, будучи студентом Одеського художнього училища, в "Інтурсалоні" при готелі "Червона", улюбленому місці жриць любові. Продав за 500 рублів – "...і подумав: все тільки починається!". Далі були – "Фюрер під контролем", "Телепапарацці", "Параноя чистоти", "Пріколофренія", "Скарги на спам" та ін. Жодна знакова виставка тих років не минала без Гусєва.

ВІДЕО ДНЯ

У Києві, у просторих залах арт-центру М17 (коли вони ще були залами Спілки художників), рівно 20 років тому, в 1992-м, Гусєв прийняв трансавангардное хрещення легендарної виставкою "Штиль". Тоді ж у вузьких колах здобуває широку популярність його пісня "На Палермо за соломою" (російськомовний варіант тексту на музику Курта Кобейна).

У середині нульових Гусєв відкриває в Одесі першу в країні аrtist-run-space галерею "НОРМА" (Нова одеська російсько-маланская альтернатива). Проект проіснував більше трьох років. Під чуйним керівництвом Гусєва в Одесі виникає рух арт-рейдерів, знаменитий своїми неодадаїстськими акціями на Староконці, блошиному ринку Одеси. У проекті беруть участь українські та зарубіжні художники. У цей час Гусєв починає свою співпрацю з нестримним одеським культуртрегером Анатолієм Димчуком.

У 2010–2011 роках успішно продається на торгах Phillips De Pury. Але сьогодні забудьте всі торги та аукціони, уявіть, що "вам від сили шістнадцять, ви відзначені ніччю", як писав колись молодий поет Ігор Гусєв, і увійдіть в наші зали, де вас зустрінуть його снігові міражі...

Місце:
М17 Центр сучасного мистецтва

Лектори:
Без лектора

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні