Кінопоказ: "Decasia: Стан розпаду" Білла Моррісона

Кіноклуб "А Кіно" запрошує на перегляд фільму Білла Моррісона "Decasia: Стан розпаду", знятого у США у 2002 році. Тривалість: 66 хв.

На екрані окремі кадри і фрагменти з кінофільмів першої третини ХХ століття, що зняті на нітратну плівку. Під впливом часу плівка обсипалася, прогнила, необоротно зруйнувалася, і сліди цих руйнувань накладаються на зображення, створюючи химерні, неймовірні, чарівні образи. На наших очах смерть змінюється на життя, відбувається розпад старого зображення і, водночас, народження нового. Фільм-колаж "Decasia" – мало на що схоже видовище, що має чаруючий, гіпнотичний ефект.

Білл Моррісон (1965) – американський художник і кінематографіст, яскравий представник сучасного медіа-арта. Нью-йоркський Музей сучасного мистецтва (MоMA) придбав вісім його робіт. На початку "Decasia" мала буди відеорядом до симфонії композитора-постмінімаліста Майкла Гордона, але дуже швидко переросла вузький статус візуального доповнення і тепер існує як самоцінна експериментальна робота, що озвучена музикою Гордона. Визначний американський кінокритик і кінознавець Джонатан Хоберман написав про "Decasia": "найбільш широко визнаний американський авангардний фільм рубежу століть".

Попередній запис за телефоном: +380 (44) 537 33 51.

Більше інформації про покази клубу "А Кіно" — на facebook-сторінці Lacuna Cinema.

ВІДЕО ДНЯ

Місце:
Арт-центр "Я Галерея" на Волоській

Лектори:
Черних Максим

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні