Відкриття оновленого Музею сучасного мистецтва України

1 березня, у перший день весни Музей сучасного мистецтва України знову відкриє свої двері відвідувачам після тримісячної перерви в роботі. Це третє за семирічну історію музею відкриття, яке обіцяє бути неcтандартним за оформленням і унікальним за наповненням.

Тепер виставковий простір музею займає другий поверх будівлі по вул. Глибочицькій, 17. Це більше тисячі квадратних метрів.

Дихання новизни буде супроводжувати відвідувачів всюди. Так, вже саме входження в оновлені зали буде проходити через арт-галерею "100-metrovka" – креативне оформлення реальних ста метрів проходу до музею.

На відвідувачів чекає грандіозний "Курортний роман" – масштабна виставка понад 300 робіт 70-ти кримських художників (живопис, графіка) в рамках вже відомого проекту "Арт-карта України". В цей раз відвідувачів чекає Крим. Як і в інших виставках проекту (Львів, 2007; Одеса, 2009), в залах музею буде створена унікальна ситуація: під одним дахом зберуться кілька поколінь художників, творчість яких представляє різноманітну арт-палітру півострова Крим з кінця XIX століття і до нашого часу.

Захопливу віртуальну подорож "проведуть" метри української школи живопису, серед яких Іван Айвазовський, Максиміліан Волошин, Валентин Бернадський, Микола Бортніков, Федір Захаров, Петро Столяренко та багато інших. Але головне – разом з ними будуть представлені роботи талановитого молодого покоління кримчан.

Гостей відкриття зустрічатиме інсталяція "Кримська 100 metrovka" (арт-група REMIDIOS), а також шум моря й крики чайок, тонни піску (в буквальному сенсі слова) і шоу летючих риб від компанії AeroSwim.

А тих, хто успішно подолає "100-metrovka" по піску, вдало промине великих акул, чекає жива музика від камерного ансамблю "Фрески" і дружнє спілкування в широкому колі запрошених художників і відомих людей.

Сумувати на вернісажі не доведеться: гості зможуть стати учасниками майстер-класу малювання на піску, який проведе відома київська художниця Ануш Агамян, побачити дефіле чеховської "Дами з собачкою" і, звичайно, поспілкуватися особисто з відомими людьми арт-спільноти Україна за келихом хорошого кримського вина. В ефірі буде звучати "Музейна хвиля".

Кожен гість виставки піде з подарунком.

Місце:
Музей сучасного мистецтва України

Лектори:
Без лектора

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні