Конференція "Фемінізм. Точка зборки". Феміністичний політичний перформанс

5-7 березня у Центрі візуальної культури НаУКМА триватиме міжнародна конференція "Фемінізм. Точка зборки", що ставить собі за мету об‘єднати виробництво знання, політики і практики фемінізму.

Завданням конференції є радикалізувати жіночий наратив і створити публічний простір для боротьби з різними проявами патріархальних форм влади, започаткувати новий тип публічних дискусій – відкритих, критичних та саморефлексивних. Запрошуються всі, для кого ідея соціальної справедливості зберігає свою цінність.

7 березня відбудеться феміністичний політичний перформанс, який модеруватиме Надія Парфан.

Учасники:
1. ACT Women (Сербія). ACT Women ─ Aртивізм ─ Мистецтво для кращого життя
Учасниці групи ACT Women ─ Весна Буйошевіч та Ана Імшіровіч Джорджевіч ─ розкажуть про вже майже десятилітню діяльність групи. Щороку в рамках кампанії "16 днів проти насильства над жінками" вони здійснюють вуличні перформанси на відкритих майданчиках у різних куточках Сербії (за винятком одного разу, коли перформанс виконувався в закритому просторі жіночої тюрми). Використовуючи свої тіла, голоси та інші техніки, ACT Women гучно артикулюють різні аспекти проблеми насильства над жінками. Теми їхніх акцій мають різні фокуси: феміцид, зґвалтування, втома, чому важко вийти з ситуації домашнього насильства, які інституції і як можуть впливати на ситуацію тощо.

2. La Barbe (Франція)
Вони чіпляють бороди, щоб підкреслити відсутність жінок в органах влади, скандально втручаються у хід засідань і політичних зборів, конференцій і рад директорів, художніх виставок і спортивних комітетів. Вони іронічно славлять великих мужів у їхній гегемонії та попереджають про небезпеку фемінізації їхніх зібрань. Це втручання має на меті показати серйозність проблеми, коли одна зі статей відсторонена від влади та перебуває в ієрархічному підпорядкуванні.

ВІДЕО ДНЯ

Під час конференції працюватиме куточок для дітей. Ви можете приходити з дітьми віком 2-10 років, їх забезпечать заняттям, іграшками, розвагами.

Місце:
Науково-дослідний центр візуальної культури при Національному університеті "Києво-Могилянська академія"

Лектори:
Без лектора

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні