Тематична екскурсія "Сучасна фотографія як засіб маніпуляції суспільною думкою"

Екскурсію "Сучасна фотографія як засіб маніпуляції суспільною думкою" проведе учасниця "Кураторської платформи" PinchukArtCentre Катерина Радченко.

У 1995 році в Мюнхені пройшла виставка під назвою "Фотографія після фотографії", на якій відбулось переосмислення ролі фотографії в мистецькому секторі та було розглянуто її значення у формуванні сприйняття реальності. Адже з появою нових технологічних можливостей фотографія почала втрачати свою функцію "документування" та все більше схилятися до створення "іншої реальності".

Учасники тематичної екскурсії зможуть провести паралелі між класичною та сучасною фотографією на прикладах робіт Джеффа Волла, Андреаса Гурскі, Томаса Руффа, Бориса Михайлов та Сем Тейлор-Вуд, представлених на поточних виставках арт-центру.

Борис Михайлов – один з найяскравіших представників української фотографії, який набув популярності саме завдяки висвітленню за часів Радянської влади незавуальованих естетичними канонами історій людей та натуралістичних сюжетів, що демонструють життя, як воно є. У роботах німецького фотографа Андреаса Гурскі акцентуються масштаб та місце людини в глобальному світі. Гіперболізація його ідей відбувається за допомогою монтажу та маніпулювання пропорціями. Серія робіт Сем Тейлор-Вуд «Чоловіки, що плачуть» побудована на драматичній майстерності відомих акторів, що брали участь у проекті, та викликає щирі неприховані емоції глядачів.

Екскурсія розпочинається на 2-му поверсі арт-центру біля стійки інформації.

Тематичні екскурсії можуть бути організовані на замовлення шкіл та університетів.

Зареєстровані учасники заходу допускаються в арт-центр без черги. Для попереднього запису та отримання додаткової інформації, будь ласка, звертайтесь за наступними контактами:
+380 (44) 590 08 58
[email protected]

Місце:
PinchukArtCentre

Лектори:
Радченко Катерина

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні