Круглий стіл у рамках проекту "Пожива для розуму": "Між формою та змістом"

У четвер, 15 березня 2012 року, PinchukArtCentre спільно з Фундацією ЦСМ запрошують до участі в другому круглому столі під назвою "Між формою та змістом", який відбудеться у рамках серії мистецьких заходів "Круглі столи PinchukArtCentre: Пожива для розуму". Подія розпочнеться о 19:00 у залі video-lounge на 6-му поверсі PinchukArtCentre. Вхід вільний.

Кожен художник вивчає проблему форми та змісту, яка має фундаментальне значення для творчості та часто стає основним принципом у дискурсі кураторів і критиків. Це питання і стане темою другого круглого столу "Пожива для розуму", участь у якому візьмуть директор Фундації ЦСМ, головний редактор інтернет-журналу "Коридор" Катерина Ботанова, художниця Алевтина Кахідзе, мистецтвознавець, арт-критик і куратор Катерина Стукалова, а також арт-менеджер PinchukArtCentre Бйорн Гельдхоф. Експерти обговорять поняття краси і потворності, концепції і форми, відшуковуючи згадані теми в роботах українських художників і проводячи паралелі з міжнародною арт-сценою.

Бйорн Гельдхоф, арт-менеджер PinchukArtCentre: "Часто саме в протиріччі між формою і змістом народжуються нові ідеї, а нове покоління визначає його роль у суспільстві та мистецтві. Ця дискусія поставить нові непрості питання перед молодим поколінням художників, які бажають визначитися зі своєю власною художньою мовою та стратегією".

Катерина Ботанова, директор Фундації ЦСМ, головний редактор інтернет-журналу "Коридор": "Розмови про те, що важливіше в сучасному мистецтві — форма чи зміст — подібні до дискусії про курку та яйце. Не лише тому, що вони є вічними й нескінченними. А й тому, що попри їхній очевидний і нерозривний зв’язок, одне обов’язково буде намагатись випередити друге. Тож на другій зустрічі програми "Пожива для розуму" ми говоритимемо про красиве мистецтво і розумне мистецтво, і про те, чи їм по дорозі".

"Круглі столи PinchukArtCentre: Пожива для розуму" – це серія мистецьких заходів, організованих спільно з Фундацією ЦСМ у рамках освітньої платформи арт-центру. Круглі столи PinchukArtCentre – це регулярні групові дискусії за участю провідних українських та міжнародних фахівців з різних напрямків та галузей мистецтва. Цей форум покликаний давати поживу для роздумів, спонукати до обміну думками та ґрунтовно розглядати українське мистецтво в глобальному контексті. Темами дискусій стануть актуальні проблеми суспільства, віддзеркалені у виставкових проектах PinchukArtCentre.

Зважаючи на обмежену кількість місць у залі, просимо попередньо зареєструватись за телефоном +380 (44) 590 08 58 або надіслати запит на електронну пошту: [email protected].

Місце:
PinchukArtCentre

Лектори:
Гельдхоф Бйорн,Ботанова Катерина,Кахідзе Алевтина,Стукалова Катерина

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні