Лекція: "Естетика політичного жесту. Акціонізм і соціально критичне мистецтво"

Культурний проект запрошує на двадцяту лекцію курсу "Історія мистецтва ХХ століття" на тему "Естетика політичного жесту. Акціонізм і соціально критичне мистецтво". Лекцію прочитає Оксана Баршинова в Центрі сучасного мистецтва М17.

...Коли приходить закон, з моєю самістю, моєю мовою, то вже надто пізно. Все уже змінилось після першого доторку. Естетика має справу з цим першим доторком, який торкаєтьмя мене, коли мене немає. Цей доторк – неминуча хиба, осільки він має справу з законом... Ж-Ф. Ліотар

Акціонізм та перформанс – явища, без яких неможливо уявити процеси сучасного мистецтва. На думку лівого контркультурного діяча А. Цвєткова, авангардною практикою залишається акціонізм, тобто вторгнення радикального художника на не готову до цього публічну територію з подальшим скандалом, що провокує владу реагувати, а глядача - думати. Найбільшого успіху в цій області досягнув Крістоф Шлінгензіф, що починав як театральний режисер та телеведучий, але покинув усе заради арт-екстремізму. Одного прекрасного дня він закликав німецьких безпритульних і тих, хто їм співчуває, зібратися на березі Вольфганзеє і разом увійти у воду, щоб озеро вийшло з берегів і затопило резиденцію канцлера Коля, що знаходилась поруч.

Перше відвідування курсу є безкоштовним. Реєстрація – листом на [email protected].

Місце:
М17 Центр сучасного мистецтва

Лектори:
Баршинова Оксана

Вартість:
абонемент/150 грн.

Реклама:

Головне сьогодні