Зустріч із французьким письменником та громадським діячем Даніелем Максименом

Книгарня "Є" та Французький інститут в Україні запрошують на зустріч із французьким письменником та громадським діячем Даніелем Максименом, яка відбудеться 29 березня.

Захід відбудеться в рамках Свята франкофонії-2012.

Поет, автор романів та есеїв Даніель Максимен народився у Гваделупі. У 1960 році переїхав до французької метрополії. У його віршах поєднуються мелодійність, екзотика та гармонія, які роблять Антильський архіпелаг місцем здійснення мрій. У різні роки свого життя Даніель Максимен був також викладачем, працював у видавництві та на радіо, у 1989—1997 роках очолював Департамент культурних справ Гваделупи, потім, у 1998 році, був головою міжміністерської групи по загальнонаціональному святкуванню 150-ої річниці скасування рабства, яке відбулося у 1848 році.

Радник з питань художньої овіти та культурних акцій Міністерства освіти Франції, він відповідає за Франкофонію. Коли навесні 2010 року було оголошено, що 2011 рік у Франції буде "Роком заморських територій", Даніель Максимен був обраний комісаром цієї масштабної серії заходів. У 2012 році він призначений Генеральним представником з питань міжнародної культурної діяльності французьких заморських територій у Міністерстві закордонних справ Франції. Кавалер Ордена Почесного Легіону (1993 р.), Кавалер Ордена Мистецтв та літератури (1995 р.), він є одним з найвидатніших письменників, яких Антильські острови дали світу.

Місце:
Книгарня "Є" на "Золотих воротах"

Лектори:
Максимен Даніель

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні