Відкриття виставки Анни Надуди Πλανκτον: скульптура, інсталяція, живопис

Абстрактний папероживопис та папероскульптура від Анни Надуди – про відносність "сенсності" буття. Запрошує галерея Мистецького простору 365

Планктон (грец. πλανκτον – блукаючі) – різнорідні, в основному дрібні організми, що вільно дрейфують у товщі води і не здатні чинити опір течії (Вікіпедія).

Чи вибираємо ми траєкторію свого руху, чи замислюємося про це, взагалі, протягом життя... Звичайно ж, у багатьох культурах це є одним з передсмертних ритуалів, коли людина, озираючись назад, усвідомлює все своє життя в цілому. Але чи достатньо цього усвідомлення, коли змінити вже нічого не можна... Подібні ритуали свідчать про те, що система даного суспільства передбачає несвідомий рух окремого індивідуума, в потоці подібних йому особин.

Чи справді ми вибираємо, ким нам бути, що робити, чого хотіти... чи вибираємо ми країну в якій жити, екологію навколишнього простору, соціальну систему... Ілюзія постійного вибору, який ми здійснюємо кожну хвилину створює структурну напругу як в соціальній, економічній і політичних системах, так і у свідомості кожної окремої людини. Саме ця напруга забезпечує постійний процес виробництва і споживання. Нескінченні потоки паперу, котрі щодня використовуються для документування, підписів та штампів свідчать про перманентне знищення лісів. Спостереження не міняє реальність, але актуалізує її.

...Чи знало дерево що перетворитися на кілька мішків перемеленого паперу... (Анна Надуда)

... Автор стверджує, то ідея цієї виставки не є ні соціальним протестом, ні критичною оцінкою, і навіть не спробою усвідомити тонкі концепції масової свідомості...

Можливо, автор просто вдається до естетичного спостереження процесів або ж їх окремих елементів. Маси перемеленого паперу виливаються на полотна як абстрактний живопис або ж знову стають рослинами – дивними біоморфними структурами. Внутрішній спостерігач.

Місце:
Галерея "Мистецький простір 365"

Лектори:
Без лектора

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні