Конференція "Мистецтво після кінця світу". День 1: виступ Зиґмунта Баумана

29 лютого у Мистецькому арсеналі стартувала дискусійна платформа "Мистецтво після кінця світу", що являє собою серію дискусій про роль мистецтва в сучасному суспільстві й відбувається в рамках Arsenale 2012. У межах проекту проходитимуть дискусії, лекції та семінари, а також міжнародна конференція (6-8 квітня), у якій візьмуть участь сучасні мистецтвознавці, художні критики, соціологи і теоретики мистецтва з усього світу.

Проект триватиме до травня. Влітку за підсумками платформи буде видано книгу, що буде містити тексти учасників платформи, а також художні проекти, створені спеціально для цієї книги українськими та міжнародними художниками. Кураторка дискусійної платформи – художній критик та історик мистецтва Єкатєріна Дьоґоть (Росія). Загальна ідея платформи базується на питанні: "Мистецтво давно призвичаїлося до ідеї про свій кінець, але що робити мистецтву, коли настає кінець світу?".

Кураторка платформи Єкатєріна Дьоґоть: "Утопічна традиція мистецького перевинайдення суспільства сьогодні стає політичною необхідністю. Саме тому під час дискусійної платформи Першої Київської бієнале про кшталт майбутнього суспільства сперечатимуться не професійні політики, економісти та правники, а художники, філософи, активісти і теоретики. Учасникам платформи буде запропоновано уявити та описати наш спільний світ "після кінця світу", з особливою увагою до ролі мистецтва у ньому".

6 квітня розпочнеться однойменна міжнародна конференція "Мистецтво після кінця світу". Мистецтвознавці, художні критики, теоретики мистецтва, соціологи та активісти з усього світу сперечатимуться про центральне та побіжні питання проекту – що робити мистецтву, коли настає кінець світу?

Конференція відкриється виступом Зиґмунта Баумана – всесвітньо відомого науковця, одного з найбільш авторитетних сучасних соціологів. Зиґмунт Бауман представить своє бачення сучасного стану глобального суспільства, який він визначає як "життя у міжвладді". Він також візьме участь у панельній дискусії на тему "Кінець світу в сучасних соціологічних дебатах". Соціологія та політика сучасного мистецтва перебуватиме в центрі уваги протягом трьох днів конференції.

В дискусії також візьмуть участь Славомір Сєраковський і Василь Черепанин.

Розклад:
17:30 – реєстрація учасників
18:00 – вступне слово
18:30 – лекція Зиґмунта Баумана “Життя у міжвладді”
19:50 – кава-брейк
20:00 – дискусія за участі Зиґмунта Баумана, Славоміра Сєраковського, Василя Черепанина

Повну програму конференції можна побачити тут.

Детально про проект можна почитати на сайті Мистецького арсеналу.

Місце:
Мистецький арсенал

Лектори:
Сєраковський Славомір,Черепанин Василь,Бауман Зиґмунт

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні