Лекція "Меценати Києва"

У неділю, 22 квітня о 15:00 в "Шоколадному будиночку" відбудеться лекція "Меценати Києва", приурочена 170-й річниці з дня народження господаря будинку по вул. Шовковичній, 17/2 ("Шоколадний будиночок"), купця 1-ї гільдії, знаного в Києві мецената Семена Могилевцева.

Наприкінці ХІХ-початку ХХ ст. в Києві була надзвичайно розвинутою практика благодійності, яка широко проводилась як спеціальнимии організаціями, так і окремими особистостями, які за власний рахунок створювали та підтримували діяльність лікарень, дитячих садочків, шкіл, училищ, прирулків тощо.

Благодійницька та меценатська діялність братів Ніколи та Федора Терещенків, Грирогія Галагана, Михайла Дегтярьова, братів Лазаря та Лева Бродських, Богдана Ханенка, Семена Могилевцева та інших заможних киян була широкоо відомою.

Саме про спадок, залишений усіма цими видатними людьми для своїх співмешканців і йтиметься у лекції, яку прочитає старший науковий співробітник Філії КРМРМ "Дитяча картинна галерея" ("Шоколадний Будиночок") Ольга Забава.

Місце:
Філія Київського музею російського мистецтва "Шоколадний будиночок"

Лектори:
Забава Ольга

Вартість:
30 грн.

Реклама:

Головне сьогодні