Кінопоказ і зустріч з режисеркою: "Жінки без паузи" Паули Паласіос

"Жінки без паузи" – це документальний фільм про жінок від 45 з усього світу. В Японії, де фіксують найдовшу тривалість життя, через Францію, Іспанію, Еквадор і Танзанію – ми скрізь зустрінемо матерів, вдів, робітниць, домогосподарок, професіоналів, бабусь і гінекологів, які найбільш за все хочуть, щоб їх бачили як жінок.

В останнє десятиліття у Західній Європі середня тривалість життя зросла на 25 років. Таким чином менопауза стає реальністю для більшої кількості жінок і знаменує важливу трансформацію в суспільстві.

У нашому суспільстві про менопаузу не прийнято говорити: замовчуючи це, ми фактично замовчуємо третину життя жінок і ті проблеми, які супроводжують цей етап її життя.

Фільм Паули Паласіос – це порівняння періоду менопаузи в різноманітних культурах. Це фільм про те, як почувається жінка у важливий момент її життя. Ясна річ вона не живе одна: її оточують діти, чоловік, брати і сестри - усі вони теж з’являються у фільмі розповідаючи про жінку, і у більшості випадків погоджуються, що проживають час менопаузи в тиші.

Пост-менопаузна жінка в нашому суспільстві – це часто синонім емоційної втоми, депресії, дратівливості і злості. Товста, страшна і хвора… такою стає вона досягаючи цього моменту свого життя, намагаючись все ж приховати зміни в своєму тілі. Такою вважає себе вона і такою ж бачить її соціум.

Саме тому цей документальний фільм стосується не лише жінок, але і чоловіків, і суспільство в цілому. Воно повинно подивитись на жінку в 45-55 як на ту, чиє майбутнє починається не для болю і вічної втоми, а насолоди.

Паула Паласіос – режисерка і продюсерка. Народилась в Іспанії, з 2004 року живе та працює в Парижі, Франція. У 2006 році відкрила власну кіностудію Palacios Films в Парижі. 2007 року на замовлення Мністерства здоров’я Франції створила фільм "Жінки без паузи". 2012 рік – завершення роботи над фільмом "Нові стіни (жінки-біженці у Східній Європі)" на замовлення телеканалу Аль Джазірра.

Фільм демонструється французькою мовою з українськими субтитрами.

Місце:
Кіноклуб Києво-Могилянської академії

Лектори:
Паласіос Паула

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні