Футбол та культурне різноманіття: вечір кінодокументалістики

Кіноклуб Києво-Могилянської академії d рамках добірки фільмів на тему "Футбол та культурне різноманіття. До Євро-2012" запрошує на перегляд фільмів:

- Бі-Бі-Сі: "Футбол та фашизм". Шон Г’юз, Великобританія та ін., 2003, 60 хв.
- "Міф про "матч смерті". Кіріл Сєдухін, Росія, 2010, 45 хв.

Цього вечора ми звернемося до кінодокументалістики на тему футболу і не тільки.

"За футболом скрывается история насилия, коррупции и манипуляции трех главных фашистов ХХ века", — такими словами розпочинається фільм від Бі-Бі-Сі "Фашизм та футбол" (2003). Ця стрічка викриває, як три найвпливовіші фашистські диктатори — Гітлер, Муссоліні та Франко — використовували футбол як політичний інструмент. Фільм насичений рідкісними архівними відео, інтерв’ю з зірками футболу та істориками, які розповідають нам історії залякувань, корупції та навіть вбивств.

Продовжить вечір нещодавня робота "Міф про матч смерті" (2010). Згідно з офіційною версією, 9 серпня 1942 року в окупованому Києві, на стадіоні "Зеніт" відбувся страшний матч між командами "Старт" (з екс-гравців "Динамо") та "Флакельф" (з найкращих пілотів Люфтваффе). Після перемоги киян з рахунком 5:3 їх було розстріляно. Проте, як засвідчує історичне дослідження, офіційна версія має мало спільного із правдою.

Після перегляду обговорення. Цікавого вечора!


Місце:
Кіноклуб Києво-Могилянської академії

Лектори:
Якуненко Костянтин

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні