Зустріч із польським Уповноваженим із прав дитини Мареком Міхаляком

Польський Інститут у Києві та книгарня "Є" запрошують на зустріч із польським Уповноваженим із прав дитини Мареком Міхаляком у рамках проекту "Європейський досвід: Польща".

Марек Міхаляк – випускник факультету соціальної педагогіки, понад 20 років працює з дітьми. У 2008 році обраний Сеймом РП на посаду Уповноваженого з прав дитини. У 1987–2008 роках очолював Товариство друзів хворих дітей "Серце", яке допомагає неповносправним дітям. Наймолодший в історії кавалер Міжнародного ордену посмішки, який присуджується за дарування радості дітям. Автор текстів пісень для дітей та молоді. Відповідаючи на запитання про головні гріхи проти дітей, назвав: надто часто сприймаємо їх як речі, надто рідко цікавимося їхньою думкою, не вміємо вибачитися перед дітьми, коли помиляються.

Уповноважений із прав дитини – особа, яка стоїть на варті прав дитини, прописаних у Конституції Республіки Польща, Конвенції про права дитини та інших законодавчих документах із дотриманням відповідальності, прав і обов’язків батьків. При виконанні своїх повноважень Уповноважений керується благом дитини й враховує, що природнім середовищем для розвитку дитини є родина.

"Європейський досвід: Польща" – цикл зустрічей із видатними особистостями, котрі мають вплив на функціонування держави, створення образу Польщі у світі.

Місце:
Книгарня "Є" на "Золотих воротах"

Лектори:
Міхаляк Марек

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні