Кінопоказ: "Бернське диво" Зонке Вортмана

Кіноклуб Києво-Могилянської академії в середу, 23 травня, запрошує на показ фільму "Бернське диво" (Німеччина, 2003, 118 хв.) Зонке Вортмана. Показ відбудеться в рамках добірки фільмів на тему "Футбол та культурне різноманіття. До Євро-2012".

"Бернське диво" – саме так німці називають перемогу їхньої команди у фіналі V чемпіонату світу з футболу, який відбувся 4 липня 1954 року на швейцарському стадіоні "Ванкдорф". Тоді збірна Німеччини вже на дев’ятій хвилині матчу поступалася 0:2. А у груповому матчі за два тижні до того німці були розгромлені угорцями з рахунком 3:8. До того фіналу команда на прізвисько "Мадярські чарівники" не програла жодного матчу впродовж попередніх п’яти років.

Та все ж футбол не є основною темою фільму.

Ця кінострічка про те, як Німеччина голосно заявила про своє остаточне повернення до мирного світу. Про те, як повернула собі статус гранда світового футболу. Про національну мрію. Про повернення військовополонених додому з СРСР. Про силу волі та відновлення надломленого духу. Про подолання сімейної драми, принесеної війною. Про непрості взаємини батька й сина. Про нове покоління, на яке покладають великі сподівання. Фільм посідає друге місце за касовими зборами в Німеччині після стрічки "Гуд бай, Ленін".

Після фільму обговорення. Приємного перегляду!

Місце:
Кіноклуб Києво-Могилянської академії

Лектори:
Якуненко Костянтин

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні