Презентація "Панорама європейської літератури – фестиваль у місті Коньяк"

Книгарня "Є" та Французький інститут в Україні запрошують на презентацію "Панорама європейської літератури – фестиваль у місті Коньяк", яка відбудеться 30 травня.

Наші гості:
Софі Жюльєн – директор фестивалю європейської літератури у м. Коньяк, Франція;
Ніколь Корнібер – президент фестивалю.

Цього року Україна стане спеціальним гостем на Фестивалі європейської літератури у місті Коньяк, при тому, вона є першою країною не членом Євросоюзу, що отримав таку честь.

Заснований у 1988 році з нагоди сторіччя від дня народження Жана Моне – ідеолога сучасної об’єднаної Європи, Фестиваль Європейських літератур у м. Коньяк сприяє розвитку європейської культури і літератури. Фестиваль прагне бути простором, де європейські письменники і читачі зможуть вести діалог між собою. Щороку в листопаді (2012 року проходитиме 15-18 листопада) письменники та журналісти запрошуються до участі в круглих столах та конференціях з європейської культурної тематики.

Метою заходів є вивчення культурного багатства європейської спадщини та демонстрація публіці культурних особливостей різних частин Європи. Фестиваль заснував декілька премій: Премія ім. Жана Моне, Премія читачів, Премія молодих європейців та інші.

ВІДЕО ДНЯ

Щорічно організатори Фестивалю запрошують одного письменника з країни – спеціального гостя на "Європейську письменницьку резиденцію" і ім’я такого письменника від України буде оголошено на презентації.

Місце:
Книгарня "Є" на "Золотих воротах"

Лектори:
Жюльєн Софі,Корнібер Ніколь

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні