Суботня дискусія в PinchukArtCentre, присвячена роботам Павла Макова

В суботу, 9 червня, о 15:00 PinchukArtCentre запрошує на суботню дискусію, присвячену творчості українського митця Павла Макова та роботам, представленим в художньому просторі PAC-UA в рамках його персональної виставки "Ковдра, город, башта, хрест, доля".

Обговорення проведуть Оксана Баршинова, мистецтвознавець і куратор Національного художнього музею, викладач Академії мистецтв, та Ольга Тихонова, менеджер освітньої програми PinchukArtCentre.

Захід розпочнеться о 15:00 на 5-му поверсі арт-центру в просторі PAC UA.

Виставка "Ковдра, город, башта, хрест, доля" поєднує в собі стратегію збирання та повторення, інтерес митця до спогадів та його захоплення садами; це розповідь про ідентичність і вірування автора, втілених в маленьких фігурках, формах, а також в структурі унікальних офортів, що уособлюють хрест, сад, башти та відбитки пальців.

Експозиція відкрита для огляду з 19 травня по 17 червня 2012 року.

Виставковий простір PAC-UA призначений для демонстрації виключно нових робіт українських художників з метою дослідження актуальних мистецьких процесів, що відбуваються в Україні, та спрямований на створення потужної і довгострокової співпраці арт-центру з митцями. В рамках PAC-UA PinchukArtCentre презентує динамічну та гнучку програму роботи з українськими художниками, виставки яких проходять протягом одного місяця кожна в контексті Колекційної платформи на 5-му поверсі арт-центру. З моменту відкриття у 2011 році, у просторі PAC-UA пройшли виставки Василя Цаголова, Арсена Савадова, Олександра Ройтбурда, Іллі Чічкана та Миколи Маценка.

Оксана Баршинова – мистецтвознавець, викладач кафедри теорії та історії мистецтва НАОМА, старший науковий співробітник Національного художнього музею України. Співавтор концепції нової експозиції мистецтва ХХ ст. у НХМУ, а також зберігач фонду скульптури ХХ – початку ХХІ ст. Куратор виставок сучасного мистецтва "Крик", "Українська Нова хвиля", "Гнилицький. Cadavre exquis", "Міф "Українське бароко". Автор численних публікації у фаховій та популярній пресі з питань сучасного мистецтва України.

Зареєстровані учасники заходу допускаються в арт-центр без черги. Для попереднього запису та отримання додаткової інформації, будь ласка, звертайтесь за наступними контактами:

Тел.: +380 (44) 590 08 58
[email protected]

Місце:
PinchukArtCentre

Лектори:
Баршинова Оксана,Тихонова Ольга

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні