Круглі столи PinchukArtCentre "Пожива для розуму": мистецтво в публічному просторі

У четвер, 14 червня 2012 року, PinchukArtCentre спільно з Фундацією ЦСМ запрошують до участі в третьому круглому столі під назвою "Мистецтво в публічному просторі", який відбудеться у рамках серії мистецьких заходів "Круглі столи PinchukArtCentre: Пожива для розуму". Подія розпочнеться о 19:00 у залі video-lounge на 6-му поверсі PinchukArtCentre. Вхід вільний.

Динамічна дискусія учасників круглого столу торкнеться теми сучасного мистецтва в урбаністичному контексті. Яке місце мистецтва у публічному просторі, як художники можуть привернути увагу до нього і яке визначення ми можемо дати зв’язку між простором, громадою і мистецьким втручанням?

У зустрічі візьмуть участь директор Фундації ЦСМ, головний редактор інтернет-журналу "Коридор" Катерина Ботанова, художник Вова Воротньов, соціолог, дослідник і активіст Анна Хвиль, співзасновник Kadygrob & Taylor Art Projects та організатор Kyiv Sculpture Project Володимир Кадигроб, а також арт-менеджер PinchukArtCentre Бйорн Гельдхоф. Експерти спробують дати відповіді на питання, що є публічним простором, кому він належить та яку функцію виконує публічне мистецтво.

Аніш Капур в інтерв’ю з Ларисою Бабій для інтернет-журналу "Коридор": "Деякі з найкращих будь-коли створених мистецьких робіт були публічними. "Давид" Мікеланджело, "Громадяни Кале" Родена, непобудована вежа Татліна... Публічне мистецтво в публічному просторі працює дуже особливим чином і має справжню, властиву лише йому, магію. Я зачарований ідеєю цих міфічних моментів паломництва — ідеєю про те, що беручи участь, ти робиш щось із собою, з об’єктом, із місцем".

"Круглі столи PinchukArtCentre: Пожива для розуму" – це серія мистецьких заходів, організованих спільно з Фундацією ЦСМ у рамках освітньої платформи арт-центру. Круглі столи PinchukArtCentre – це регулярні групові дискусії за участю провідних українських та міжнародних фахівців з різних напрямків та галузей мистецтва. Цей форум покликаний давати поживу для роздумів, спонукати до обміну думками та ґрунтовно розглядати українське мистецтво в глобальному контексті. Темами дискусій стануть актуальні проблеми суспільства, віддзеркалені у виставкових проектах PinchukArtCentre.

ВІДЕО ДНЯ

Зважаючи на обмежену кількість місць у залі, просимо попередньо зареєструватись за телефоном +380 (44) 590 08 58 або надіслати запит на електронну пошту [email protected].

Місце:
PinchukArtCentre

Лектори:
Кадигроб Володимир,Гельдхоф Бйорн,Ботанова Катерина,Воротньов Володимир,Хвиль Анна

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні