Ярмарок Голос Вулиць

Організація "Ґараж Ґенґ Колектив", засновник платформи соціальних інновацій "Велика Ідея", запрошує відвідати Ярмарок Голос Вулиць, котрий передбачає наявність 4-х складових: презентація та підтримка проектів громадянами, музична частина, корисна кухня, мистецькі акції.

Ярмарок Голос Вулиць – це неформальні урочисті творчі зустрічі-торги, коли гроші, витрачені на придбання предметів дизайну, ласощів чи подарунків, переходять не лише власникам даних товарів, а також в спільний фонд реалізації проектів суспільних реформ через спільнокошт.

Програма:

12:00 – 18:00 Ярмарок: українські дизайнерські вироби, продукти домашнього приготування, авторські роботи, що втілюють естетику, екологічність і етичність. Презентація та підтримка проектів.

16:00 Artist talk "Розширена аудиторія": розповідь художниці Алевтини Кахідзе про перформенс "Можливо, диво!" у Криму в рамках програми "Свято генерацій".

17:00 – 22:00 Музична сцена за участю гуртів Mandarinaduck (Запоріжжя), Bad news from cosmos (Миколаїв), Indirect (Одеса), Anniebri (Одеса), Melting Clouds (Київ). Добровільний благодійний внесок – 30 грн., зібрані кошти підуть у фонд реалізації проектів.

Ярмарок Голос Вулиць – експериментальний захід, на якому будуть представлені проекти, які вирішили першими випробувати практику фінансування спільнокоштом. Нагадаємо, що втілення механізму Спільнокошт стало можливим у квітні 2012 завдяки фінансовим зусиллям 127-ми доброчинників (людей та організацій), які за 82 дні зібрали 38060 грн на програмування та дизайн відповідної версії веб-ресурсу (стартує у серпні 2012). Наступна подія Ярмарку Голос Вулиць на підтримку спільнокоштом новаторських проектів в Криму буде проводитись восени у Сімферополі.

Механізм фінансування спільнокошту – це можливість інвестувати у втілення проекту, в основі якого лежить соціально важлива ініціатива, мистецька чи підприємницька ідея. Але існує принцип – лише той проект, який збере 100% необхідного бюджету, буде вважатися успішним та кошти підуть на його фінансування. В іншому випадку – всі внески повертаються доброчинникам. Також важливим елементом механізму є система винагород, яка змушує автора ідеї до взаємної відповідальності перед тими, хто підтримав його проект.

Світова практика спільних громадських пожертв на цікаві та корисні ініціативи уже має десятки тисяч вдалих прикладів. За рахунок невеликих внесків у Франції було створено фільм Demain la Veille, у США через платформу Kickstarter, засновану у 2009 році, реалізовано понад 13000 творчих проектів. Футбольний клуб Ebbsfleet United у Британії був придбаний за £600 тис. більш ніж 30 тис. членами спільноти MyFootballClub.co.uk в лютому 2008 року. Український механізм Спільнокошт є вітчизняною формою колективної співпраці, яка має на меті сприяти реалізації ініціатив шляхом об’єднання коштів.

Слідкувати за наповненням програми Ярмарку Голос Вулиць можна на новоствореній сторінці Facebook.

Місце:
Арка Дружби народів

Лектори:
Без лектора

Вартість:
добровільний благодійний внесок – 30 грн.

Реклама:

Головне сьогодні