Зустріч із Крістофом Хьошеле: "Футбол, мистецтво, публічний простір"

Фундація "Центр сучасного мистецтва" та проект приватної резиденції "Розширена Історія Музичів" запрошують на зустріч із Крістофом Хьошеле на тему "Футбол, мистецтво, публічний простір", що проходитиме в рамках програми "Зовнішні зв’язки"

Крістоф Хьошеле – художник і футбольний фанат, який приїхав до України з Австрії, аби бути там, де проходить UEFA Euro 2012. В першу чергу його цікавить, як трансформується місто під час такої події. У своїй презентації художник розповість про свої спостереження щодо використання цифрових технологій у публічному просторі. Крістоф також поділиться тим, як йому вдається в своїх мистецьких роботах деконструювати те, що вже звичне для нашого ока: новини на моніторі в метро, футбольний матч у барі. Хьошеле покаже декілька своїх найсвіжіших робіт, зокрема, Straightstory mostviertel edit (2012).

Проект Straightstory mostviertel edit є колажем із фільму "Проста історія" Девіда Лінча й сучасної технології Google Street View. Митець на власноруч зробленій газонокосарці з Google Street View панорамою в 360 градусів здійснив подорож від свого дому до галереї в Санкт-Пьольтені (Нижня Австрія). Поїздка в 40 км із максимальною швидкістю 10 км/год. тривала 5 годин. Цей транспортний засіб робив відеозапис усієї подорожі з 5 різних камер, причому загальне візуальне сприйняття та швидкість руху машини були деконструйовані. Отриманий відеоматеріал і газонокосарка були показані в галереї.

Розширена Історія Музичів / Expanded Muzychi History – довгостроковий проект художниці Алевтини Кахідзе та Володимира Бабюка, метою якого є поширення історії села Музичі. В рамках цього проекту протягом двох місяців кожного року в персональній майстерні художниці в Музичах під Києвом відбуватиметься програма міжнародних резиденцій. Впродовж проекту запланована книга "Розширена Історія Музичів", куди ввійдуть біографії та інформація про всіх учасників цього проекту з перекладом на українську. Напевно, саме так загальна метафора цього проекту може бути "прочитана" мешканцями Музичів.

Програма "Зовнішні зв’язки" Фундації ЦСМ – це діалог з європейськими митцями й культурними активістами. Це програма відкритих лекцій і дискусій, спрямованих на розширення українського культурного контексту.

Лекція йтиме англійською мовою з перекладом українською.

Щоб взяти участь, треба зареєструватися, надіславши заявку на електронну адресу координатора проектів Людмили Скринникової [email protected] або телефоном +380 (44) 501 94 61.

Місце:
Фундація "Центр сучасного мистецтва"

Лектори:
Хьошеле Крістоф

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні