Кiнопоказ: "Перелітна качка, місцева качка та бог у камері схову"

Кіноклуб "А Кіно" запрошує на перегляд фільму Єсіхіро Накамури "Перелітна качка, місцева качка та бог у камері схову" (виробництво Японiя, 2007 рiк). Тривалість: 110 хв.

Студенту-першокурснику Шіінє пощастило з сусідами. Праворуч від нього живе небалакучий і скритний хлопець з Бутана. Зліва — загадковий модник Кавасакі, який, як і Шііна, обожнює пісні Боба Ділана. Спливає зовсім трохи часу, і ось вже Кавасакі умовляє Шііну допомогти йому викрасти з книжкового словник, а також несподівано радить триматися подалі від Рейко, власниці сусіднього зоомагазину. Втім, те ж саме Рейко говорить і про Кавасакі. Коли Шііна розуміє, що він вже нічого не розуміє, його заспокоюють: «Не хвилюйся, просто ти став причетним до чужої історії»…

Що є спільного у Єсіхіро Накамури і Такесі Кітано? Вони обидва японські кінорежисери. Чим Єсіхіро Накамура відрізняється від Такесі Кітано? Тим, що в наших теренах (і не тільки в наших) Накамура відомий лише вузькому кругу зацікавлених. Для поважних кінофестивалів він не настільки знаний або радикальний, а для міжнародного прокату його фільми недостатньо гучні. Натомість Єсіхіро Накамура працює в рамках японського незалежного кінематографа і знімає "арт-мейнстрим" — нешаблонове кіно, яке водночас не соромиться бути захоплюючим.

Фільм демонструється мовою оригіналу з російськими субтитрами

Попередній запис за телефоном: +380 (44) 492 92 03.

Більше інформації про покази клубу "А Кіно" — на facebook-сторінці Lacuna Cinema.

Місце:
Арт-центр "Я Галерея" на Хорива

Лектори:
Черних Максим

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні