Відкриття фотовиставки "Співпричетність. Дієго і Фріда"

Посольство Мексики представляє фотовиставку "Співпричетність. Дієго і Фріда" у рамках заходів до 20-ї річниці встановлення дипломатичних відносин між Мексикою та Україною. Проект здійснено у співпраці з Національним культурно-мистецьким комплексом "Мистецький арсенал", куратор – Надя Перевізник.

Колекція фотографій присвячена легендарному союзу митців, коханців і громадських активістів. Дієго Рівера (1886–1957) – один із найвідоміших мексиканських художників-монументалістів, творчість якого має яскраве соціальне забарвлення і до сьогодні присутня в міських середовищах його батьківщини. Фріда Кало (1907–1954) – унікальна мексиканська художниця, роботи якої створені під впливом індіанських культур, європейських напрямків символізму та сюрреалізму.

Виставка "Співпричетність" – це добірка документальних фото, що були зроблені різними авторами у період між 1911 та 1957 роками. Назва відображає задум відбору фото – показано події, на яких були Рівера і Кало. Починаючи від Революції повалення режиму в Мексиці 1910–1917 років, коли Фріді було три роки, а Дієго відкривав свою першу виставку, продовжуючи знаковими подіями, де вони були присутні – опосередковано, реально, окремо чи разом. І, звісно, бурхливі комуністичні демонстрації постреволюційного періоду. У 1929 р. почалось їхнє подружнє життя, що з перервами тривало більше двадцяти п’яти років і стало легендою. Проект показує причетність до епохи та один до одного двох великих людей, яких поєднувало не лише мистецтво і любов, а й спільність політичних поглядів.

В рамках "Співпричетності" плануються освітні лекції та покази документальних фільмів про митців.

Відкриття виставки відбудеться 9 серпня о 19:00. Вхід вільний. Виставка триває з 10 по 26 серпня, години роботи: 12:00 – 20:00, тел.: +380 (44) 288 51 22.

Для детальнішої інформації звертайтесь до Наді Перевізник, +380 (98) 555 55 57.

Місце:
Мала галерея Мистецького арсеналу

Лектори:
Без лектора

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні