Розмова "Що сталося після того, як Маркс зустрівся з фемінізмом?" за твором Ельфріде Єлінек

Літературно-мистецький журнал "ПРОСТОРИ" у рамках перекладацьких зустрічей запрошує на розмову "Що сталося після того, як Маркс зустрівся з фемінізмом?" з Тимофієм Гаврилівим та Олександрою Григоренко про драму Ельфріде Єлінек "Що сталося після того, як Нора покинула свого чоловіка, або Підпори суспільств", ВНТЛ-Класика, 2012.

"Нора" – один із найвідоміших драматичних творів нобелівської лауреатки Ельфріде Єлінек – підхоплює дію там, де її обірвав Ібсен, а саме в момент емансипації жінки від буржуазного середовища. Який шлях вона обере, що переможе: боротьба трудящих за свої права, відстоювання жінками своїх прав на працю – або інтереси капіталу? Де проходить межа між шлюбом і проституцією в суспільстві вільного ринку? Чи можна до чоловіка підходити без батога? Про це та цікавинки з процесу перекладу розкажуть перекладач Тимофій Гаврилів та літературознавиця Олександра Григоренко.

Модерує Неля Ваховська.

Проект "Перекладацькі зустрічі" функціонує як перекладацька платформа для фахових дискусій про літературу й форум для обговорення цехових проблем художнього перекладу – www.prostory.net.ua.

Захід відбудеться за підтримки Австрійського культурного форуму.

ВІДЕО ДНЯ

Місце:
Книгарня "Є" на "Золотих воротах"

Лектори:
Ваховська Неля,Гаврилів Тимофій,Григоренко Олександра

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні