Концерт музики Йоганнеса Брамса: камерна версія "Німецького реквієму"

9 вересня в рамках міжнародного фестивалю класичної музики Chamber Music Session у галереї "Лавра" прозвучить "Німецький реквієм" Йоганнеса Брамса (1833-1897), камерна версія.

Виконують:
Камерний хор "Кредо"
Верена Краузе (сопрано)
Ендрю Ешвін (баритон)
Марк Соле-Леріс — Фредерік Шавель (фортепіанний дует)
Богдан Швед (диригент)

Камерний хор "Кредо" було засновано у квітні 2002 року. Хор є постійним учасником міжнародних фестивалів, став переможцем XXIV Міжнародного конкурсу духовної музики "Хайнувка-2005" (Польща), а також брав участь у IV Міжнародному фестивалі духовної музики у м. Роттенбург, куди був обраний з-поміж 50-ти колективів з усього світу. Гастрольні виступи "Кредо" відбувалися у Росії, Польщі, Німеччині, Голландії та Італії. Концерти "Кредо" проходили у супроводі симфонічного оркестру Національної опери України, оркестру Національної філармонії України, Київського камерного оркестру, Національого ансамблю солістів "Київська камерата", Державного камерного ансамблю "Київські солісти" та ін. Хор здійснив записи компакт-дисків: "Піснеспіви та молитви" Г. Свиридова (2004), "Архангельський глас» київський розспів (2007), "Чорнобильська літургія" єпископа Іонафана (Єлецьких) (2009), "Пасха нова, святая" (2009), симфонічно-хорова поема "Чорнобильська літургія" у супроводі оркестру Національної опери України.

Верена Краузе здобула у Моцартеумі (м. Зальцбург), оперному класі Національної паризької консерваторії. Разом з Йоргом Демусом (фортепіано), Патріком Галуа (флейта) та солістами Зальцбурга виступала з концертами у Пуатьє (Франція), Японії, Бад Кіссінгені (Німеччина), Lobkowitz Palac у Відні, Mirabell Palace у Зальцбурзі, у північній Італії та Сан-Марино, також на Сіцилії (пісні Шуберта). Брала участь постановках рідко виконуваних опер та цікавих концертних проектів з Villa Musica, Capella Savaria у Росії, Будапешті, Німецькому театрі Valparaiso, Театру м. Базель.

Ендрю Ешвін – британський оперний баритон, з успіхом концертує у багатьох країнах, включаючи Німеччину, Швейцарію, Бельгію, Голландію, Іспанію, а також у Великобританії та Ірландії. Щойно закінчив роботу у постановці оперети Легара La Veuve Joyeuse ("Весела вдова") в Монпельє.

Богдан Швед вивчав гру на флейті та фортепіано у Львівській державній консерваторії ім. М. Лисенка (нині — Львівська державна музична академія ім. М. Лисенка), закінчив з відзнакою консерваторію як хоровий і симфонінчий диригент. Як диригент навчався в Mozarteum у Зальцбургу і в Ляйпцігу, вдосконалював свою майстерність в часисленних майстеркурсах Жолта Нагі, Петера Етвеса, Сера Коліна Дейвіса, Юрія Сімонова, Сілвейна Кемберлінга. Особливе зацікавлення давньою музикою спонукало диригента до вивчення практики її виконання під керівництвом Говарда Армана, Ентоні Спірі, Йоахіма Ротча, Вольфганга Бруннера.

Купити квитки

Місце:
Галерея "Лавра"

Лектори:
Без лектора

Вартість:
50-350 грн.

Реклама:

Головне сьогодні