Ерік Марріан: "Білий квадрат"

Арт-центр Якова Гретера, за підтримки Компанії Вітіс Груп, організували першу в Україні виставку геніального, визнаного у всьому світі фотохудожника в жанрі "ню" та чорно-білої фотографії - Еріка Марріана.

Шедеври світової фотографії, як і вишукане вино, несуть справжню насолоду чистоти та гармонії витонченого смаку і стилю.

Вперше українські колекціонери, критики і шанувальники сучасного мистецтва побачать роботи цього всесвітньо відомого французького фотографа, що підкорили культурні центри Нью-Йорку, Парижу, Венеції, Москви, Берліну та інших міст світу, своєю вишуканість і витонченістю.

Почути про фотографії Еріка Марріана, про його життя і творчість, особливості створення робіт можна буде особисто від самого автора, який приїде на урочисте відкриття своєї першої в Україні виставки.

За час кар'єри Еріка Марріана, його роботи, високо оцінені як глядачами, так і критикою, були представлені на численних персональних та групових виставках. Ерік був нагороджений почесними міжнародними преміями від Асоціації французьких художників, Європейського фестивалю фотографії "ню", а також став лауреатом стипендій від Kodak-portra і Leica-procirep.

ВІДЕО ДНЯ

Для Еріка Марріана не існує жодних обмежень у творчості. Його роботи відрізняються новизною і свіжістю погляду на такі століттями обговорювані поняття, як "вічна жіночність" та "ідеал краси".

Він створює у своїх роботах нове, раніше небачене тіло. Тіло - загадку: безумовно, живу плоть, але більше схожу на мармур, що ожив. Тіло, яке виникло в результаті гри в скульптуру...

В Україні, Ерік покаже свою найвідомішу серію робіт - "Білий квадрат", що так полюбилася світовим цінителям мистецтва і вразила глядачів Салону французьких художників в Парижі, Венеціанського фото фестивалю, 16-го міжнародного фестивалю фотографії в Арле (Франція).

"Білий квадрат" - унікальна серія Е.Марріана, це експеримент з тілом, як з геометричною формою. Складні лінії людського тіла тут немов заковані в статичний квадратний формат і створюють, в результаті, геніальний у своїй лаконічності малюнок.

У своїй палітрі фотограф використовує тільки два кольори - чорний, як глибока і абсолютна порожнеча, і білий - світлоносний. Як істинний француз, він вдається до методу прихованої гри, впадає в ризик повторення, грає з об’ємом, створюючи власну фотографічну інтерпретацію вічної теми краси тіла.

Дивовижні чорно-білі фотографії Еріка Марріана, переносять гостей виставки в неперевершену атмосферу витонченої французької романтики, дозволяють поринути у незабутню подорож столицею світової моди, батьківщиною вишуканих напоїв, поцілунків та справжньої жіночності.

Роботи Еріка Марріана мають обмежений тираж і доступні для придбання в Арт-центрі Якова Гретера.

Реклама:

Головне сьогодні