Цадок Бен-Девід предаствить у Києві нову інсталяцію Blackflowers

VI Великий Скульптурний Салон, головний скульптурний форум України, 2012 року представляє київській публіці не лише 50 провідних вітчизняних митців, але і унікальну можливість познайомитися з творчістю Цадока Бен-Девіда - видатного митця сучасності.

Почесний гість Салону Цадок Бен-Девід живе і працює у Великій Британії, і вважається живим класиком скульптури, його творчість викликає захват на всіх континентах.

У Києві Бен-Девід представить проект Simple Lines (Прості Лінії), до якого входять три масштабні роботи. Це не тільки вже добре відомі світовій публіці Evolution and Theory (Еволюція і Теорія), Blackfield (Чорне Поле), але і цілком нова інсталяція Blackflowers (Чорні Квіти).

На думку мистецтвознавців, усі ці роботи вражають не тільки з огляду на їхню художню цінність, а навіть з точки зору свого масштабу: загальна площа трьох творів видатного скульптора сучасності складає близько 600 квадратних метрів.

Чорні Квіти (2010-2012, вкритий фарбою алюміній) складається з 52 скульптур і є твором, в якому автор стверджує ідею попередньої, широко відомій після низки виставок в цілому світі роботи Чорне Поле.

ВІДЕО ДНЯ

Інсталяція Чорне Поле (2008-2012, вкрита фарбою сталь, пісок) – складається з мініатюрних металевих рослин, вкритих кислотним гравіюванням. На попередніх показах цієї роботи кількість скульптур, залежно від виставкового простору, становила від 5 до 20 тисяч.

Найбільш відомою серед представлених у Києві робіт є Еволюція та Теорія (1999, вкритий фарбою алюміній). Образи, що стали підґрунтям для цієї інсталяції, вперше почали з’являтися в роботах Цадока Бен-Девіда на початку дев’яностих. Фінального вигляду Еволюція та теорія набула в 1999 році, хоча згодом у ній з’явилися і додаткові фігури.

Реклама:

Головне сьогодні