Музичний експеримент СПІВЗВУЧЧЯ

НЦНК "Музей Івана Гончара" починає роботу над проектом "Паралелі", який ставить за мету одночасно оберігати культурні, історичні, мистецькі здобутки українців і показувати шляхи їх подальшої долі, сприяти їх поступу.

Наше завдання - скоординувати різні культурні рухи, провести паралелі і навіть зіштовхнути їх в певних точках, продуктивно заповнити деякі ментальні лакуни, які перешкоджають діалогу мистецтва і глядача.

Умовна схема сучасної культурної ситуації пронизана різноманітними паралелями, перехрестями, нашаруваннями. Тому місія сучасного музею сьогодні не лише зберігати і репрезентувати культурні і духовні надбання українців, важливо, щоб спосіб і завдання цієї репрезентації співпадали з просторовим і історичним контекстом, в якому відбувається реалізація цього почесного завдання.

Проект Співзвуччя – це спроба його творців поєднати хореографію, вокал, візуальні ефекти та музику в єдиний мистецький твір.

У цьому дійстві немає наперед заданих сюжетів чи тем. Всі теми і сюжети - це особисті реакції учасників на "тут і зараз", їх миттєві імпульси. „Співзвуччя" - це подія, що розвиватиметься в реальному часі. Ця подія не керована логікою і не оформлена в чітку структуру, а є спробою учасників проекту максимально глибокого зануритись у власні внутрішній світ.

Проте, метою такого занурення є не усамітнення у своїх переживаннях, а спільне з глядачем проживання моменту - у всіх його емоційних відтінках.

Власне, лише за умови такого спільного проживання СПІВЗВУЧЧЯ і є можливим. Учасники Проекту:Музика: Антон Байбаков.Голос: Ярина Гаврилець, Євенія Акс.Відеоарт: Марина Дикуха – арт-директор, Юрій Речинський – режиссер.Стефан – оператор.Перформери Ліна Романуха, Оксана Казьміна.

Реклама:

Головне сьогодні