Кінопоказ: "Циркові гастролі" Яака Кілмі та Андреса Майміка і "Якщо падає дерево" Маршала Каррі

Де межі протесту? Як далеко ми дозволимо зайти у стеженні за нами? У рамках "Гогольфесту" 26 та 28 вересня Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA презентує тематичні покази, присвячені проблемам, які стосуються кожного з нас. Перша – це явище соціального активізму, друга – контроль нашого приватного життя.

Зокрема, 26 вересня покажуть:

19:30 "Циркові гастролі". Режисери: Яак Кілмі та Андрес Маймік, Естонія, 2011 (28 хв.)

Невтомний естонський бізнесмен прагне заснувати в Естонії державну циркову компанію. Але проти жорстокого поводження з тваринами в його цирку виступають захисники тварин. Активісти скрізь їздять за трупою, влаштовують демонстрації та закликають людей бойкотувати цирк. Але врешті-решт до діла береться рука Божа.

20:15 "Якщо падає дерево". Режисери: Маршал Каррі, Сем Куллман, США, 2011 (85 хв.)

Захопливий огляд нещодавньої історії та діяльності Фронту звільнення Землі (ELF), яку ФБР називало "головною національною терористичною загрозою". Члени та союзники Фронту, занепокоєні екологічним дисбалансом та обурені наступом капіталізму, влаштовували масштабні винищення власності компаній, що задіяні в масовій вирубці лісів та нищенні довкілля. Фільм детально простежує розчарування "фронтівців" у публічних акціях протесту, які часто супроводжувалися брутальністю поліції та інертністю суспільства.

Цікавий факт. Стрічка була відзначена премією Американського незалежного кінофестивалю Sundance та номінувалася на цьогорічний "Оскар".

Покази модерує Максим Буткевич, співкоординатор організації "Без кордонів". Після фільмів відбуватиметься обговорення з активістами та правозахисниками.

Усі фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Місце:
Завод металоконструкцій на Видубичах

Лектори:
Буткевич Максим

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні