Кінопоказ: "Катастрофа" Артура Жмієвського

7-9 жовтня 2012 року на запрошення Центру візуальної культури та журналу "Політична критика" Київ відвідає Артур Жмієвський – режисер, куратор, публіцист, учасник 51-ї Венеційської бієнале (2005), Documenta 12 (2007) та Manifesta 5 (2004). У 2012 році Жмієвський виступив куратором 7-ї Берлінської бієнале. Артур Жмієвський є художнім редактором журналу "Політична критика" (Krytyka Polityczna).

9 жовтня о 19:00 в кінотеатрі "Жовтень" (зала "Класик") відбудеться перегляд фільму Артура Жмієвського "Катастрофа". Цей фільм – запис реакції польського суспільства на катастрофу президентського літака під Смоленськом 10 квітня 2010 року. Жмієвський задокументував численні публічні акції, що відбулися після цієї події – від народної жалоби до сутичок під президентським палацом – та дослідив перетворення суспільної свідомості під впливом медійних та політичних маніпуляцій. Після перегляду відбудеться обговорення за участі автора фільму (англійською мовою).

Візит Артура Жмієвського до Києва відбувається в рамках проекту “Культура трансформації”, співорганізованого Центром візуальної культури та журналом “Політична критика” за підтримки Міністерства культури і народної спадщини Польщі. Партнери проекту – Польський інститут у Києві та кінотеатр “Жовтень”.

Місце:
Кінотеатр "Жовтень"

Лектори:
Жмієвський Артур

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні