Лекція "Хронологія та періодизація розвитку оборонних споруд"

У лекційному клубі Ad fontes стартує цикл лекцій Катерини Липи "З історії українського фортифікаційного мистецтва X – XVII ст.".

Історія фортифікації – не просто галузь історії архітектури. Вона вміщає у себе історію розвитку міст та способу життя їх мешканців, історію військових протистоянь і культурних взаємодій, розвитку промисловості та філософських поглядів. Оборонні споруди на теренах сучасної України протягом століть будувалися у контактній зоні кількох культур, автохтонні будівельні звичаї поєднувалися з різнобічними впливами. Саме цим обставинам формування завдячує своєю унікальністю українське фортифікаційне мистецтво. Для того, щоб по-справжньому оцінити красу і велич українських твердинь, варто дізнатися про них більше.

Перша лекція відбудеться 21 жовтня, тема: "Хронологія та періодизація розвитку оборонних споруд". Під час лекції будуть розглянуті чинники, що впливали на формування і розвиток фортифікацій: з ким ворогували люди, що проживали на теренах сучасної України, якими були стратегії утримання територій, тактики облоги і оборони. Буде також з’ясовано, що таке системи оборони і яке відношення вони мають до періодизації розвитку оборонних споруд.

Катерина Липа – мистецтвознавець, історик архітектури, публіцист. Автор понад 300 наукових, науково-популярних та публіцистичних публікацій на теми давньої та сучасної архітектури і мистецтва. Розробник авторських маршрутів подорожей об’єктами оборонного зодчества України. Автор семи книг з історії архітектури, мистецтва, військової історії.

Місце:
Дім освіти і культури "Майстер Клас"

Лектори:
Липа Катерина

Вартість:
50 грн.

Реклама:

Головне сьогодні