Презентація книги Михайла Загребельного "Іван Драч"

22 жовтня о 17:00 у Будинку письменників (вул. Банкова, 2, конференц-зал, 2 поверх) відбудеться презентація нової книги Михайла ЗагребельногоІван Драч”.

Презентацію приурочено до дня народження Івана Драча. На зустрічі будуть присутні Михайло Загребельний та Іван Драч.

Іван Драч зруйнував залізну завісу. Ми відкрили інші світи. Отримали шанс заробляти. І купувати авто, книжки, подорож на край сіту. Ми переконалися, що Маркс і його "Капітал" – це не привиди. Дійсно, ринкове господарство не дозволяє нам не крутити педалі велосипеда. Зупинився – падаєш. Іншого устрою людських відносин поки не вигадали. Березень, 1979 рік. Про Івана Драча в NYTimes Book Review пише Jonathan Gallasi. Коні фантазії і реальність. Поет і видавець Gallasi і тоді, і сьогодні – зірка світової видавничої індустрії. Іван Драч – наша українська зірка.

Іван Драч (нар. 1936 р.) – неоднозначна фігура українського культурного простору. Поет, кіносценарист, драматург, перекладач, мислитель, політик, лауреат Шевченківської премії і Державної премії СРСР, кавалер ордену князя Ярослава Мудрого V ступеня (1996), Герой України (2006). В літературі доби "шістдесятників" його поезія свого часу наробила чимало галасу. В кінематографі саме за сценаріями Драча було створено низку справді культових фільмів – "Пропала грамота", "Криниця для спраглих", "Камінний хрест". Проте, маючи стільки премій і нагород, Іван Драч не зупиняється на досягнутому: він продовжує писати вірші, виховує творчу молодь, займає активну громадську позицію і вже багато років очолює Конгрес української інтелігенції.

Місце:
Будинок Спілки письменників України

Лектори:
Драч Іван,Загребельний Михайло

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні