Екскурсія "Київські місця Казимира Малевича"

27 жовтня відбудеться екскурсія "Київські місця Казимира Малевича". Проводить Ганна Бура. Зустріч групи біля агентства УНІАН, вул. Хрещатик, 4.

Відомо, що Казимир Малевич не лише народився у Києві. Тут минуло його дитинство, тут він отримав перші уроки живопису, з Києвом пов’язані його найплідніші викладацькі роки й остання прижиттєва виставка. Натомість сьогодні пам’ять про перебування визначного митця в Києві є доволі невиразною, а безліч фактів лишаються маловідомими.

Два роки тому, прагнучи віднайти сліди забутої історії та відновити пам’ять міста про видатного художника, Фундація "Центр сучасного мистецтва" та Польський інститут у Києві ініціювали створення екскурсійного маршруту "місцями Малевича". Маршрут розробила екскурсовод Ганна Бура. У підготовці матеріалів брав участь український дослідник, автор книг, виставок і фільмів про Малевича Дмитро Горбачов.

Екскурсійний маршрут розпочинається біля Олександрівського костьолу, де хрестили новонародженого Казимира, зупиняється в місцях, найбільш часто ним відвідуваних, та завершується в стінах Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури, де Малевич викладав у 1928-30 роках.

Екскурсія відбувається в рамках мистецької Премії ім. Казимира Малевича, заснованої 2008 року з нагоди 130-річчя від дня народження митця.

Тривалість екскурсії – 3 год.

Для участі в екскурсії необхідно попередньо зареєструватися за електронною поштою [email protected] або телефоном +380 (44) 501 94 61, обов’язково вказавши вибрану дату (13 або 27 жовтня).

Кількість місць обмежена. Якщо ви записались на екскурсію – не забудьте про це, будь ласка!

Місце:
Без місця

Лектори:
Бура Ганна

Вартість:
25 грн.

Реклама:

Головне сьогодні