Екскурсія "Секрети пивоваріння. Пивзавод "Поділ"

"Цікавий Київ" запрошує на екскурсію "Секрети пивоваріння. Пивзавод "Поділ".

На вас чекає ексклюзивна можливість відвідати діючий пивзавод на Подолі і переконатися в якості пива, звареного там, на власному досвіді! Найстаріший пивоварний завод Києва, який носить сьогодні назву "ЗАТ "Пивзавод на Подолі", а на початку свого існування називався "Товариство Київського пивоварного заводу", сьогодні відкриває для нас свої двері.

Купець Микола Хряков придбав у Києві садибу на Кирилівській вулиці (тепер вул. Фрунзе), з недіючим металургійний підприємством. Разом зі своїми компаньйонами Хряков вирішив побудувати на цій ділянці "великий пивоварний завод з удосконаленими пристроями для виробництва найкращих сортів пива, за зразком закордонних заводів".

Серцем заводу стала варильна, влаштована в двоповерховому будинку колишньої ливарні. Все устаткування було замовлене на батьківщині найкращого європейського пива, в Пльзені. Спочатку пивовари користувалися водою з міського водогону. З часом був виритий власний заводський колодязь, який давав воду, набагато кращу для пива, ніж водогінна.

Записатися на екскурсію

Місце:
Пивзавод на Подолі

Лектори:
Петрук Олександр

Вартість:
80 грн.

Реклама:

Головне сьогодні